Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.18

Milliárdos költségvetés Letenyén

Letenye Város Képviselő-testülete február 15-én ülésezett számos napirendi témában. A képviselő-testület elfogadta a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár 2017. évi beszámolóját és a 2018. évi munkatervét, azonban a rendezvénytervében módosítások végrehajtásáról döntöttünk.
Az ülésen tárgyaltak a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatói beosztásának betöltésére pályázat újabb kiírásáról, döntöttek az adósságot keletkeztető ügyletekről, módosították a 19/2004. (XI.24.) önkormányzati vagyonrendeletet, elfogadták Letenye Város Önkormányzata információátadási szabályzatát, tárgyalták a 2018. évi igazgatási szünet elrendelését, zárt ülésen pedig ingatlanra érkezett vételi ajánlatok és ingatlan-eladási ügyekben hoztak határozatokat - tudtuk meg Farkas Szilárd polgármestertől.

letenye-kepviselo-testulet-2018---1.jpg

(Farkas Szilárd polgármester és dr. Tokorcsi Katalin aljegyző a letenyei testületi ülésen. Fotó: Tóth Zsolt)

A vagyonrendeletben elfogadták, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő alumíniumvázas sátor, a színpad és az aprítógép bérbeadása mekkora mértékű összeget képvisel.
A testületi ülés legjelentősebb napirendi pontja a 2018. évi költségvetés megtárgyalása és elfogadása volt.
A költségvetés elkészítését számos jogszabály befolyásolta, az általános összeállítási sztenderdek alapján mintegy 2,5 milliárd Ft bevételi és kiadási főösszeggel számolhat a kisváros.

Továbbra is támogatni kívánják a helyi civil szervezeteket, mintegy 4,4 millió Ft összegben.
A képviselő-testület létszámbővítésről döntött, márciustól 1 fő traktorvezető is részt vesz a településüzemeltetési feladatokban.

A 2018. évben 100,5 millió Ft-tal finanszírozzák az intézmények működését, s ettől az évtől a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal működési finanszírozása mintegy 7 millió Ft-ot tesz ki az állami hozzájáruláson túl.

letenye-kepviselo-testulet-2018-2.jpg

(Üléseznek a letenyei képviselők. Fotó: Tóth Zsolt)

Letenye Város Önkormányzata nyertes projektjeinek összege 1,5 milliárd forint, mely növelte a költségvetés bevételi és kiadási főösszegeit. A pályázati önrészek is jelentős mértéket képviselnek, ezen összegeket saját forrásból szükséges biztosítani.

Az iparűzési és gépjármű adóbevételek emelkedtek, ezzel párhuzamossal Letenyétől 43,5 millió Ft-os állami hozzájárulást vontak meg, számítottak be, amely a zöldterület gazdálkodást, a közvilágítást, közutak és köztemető fenntartást érintették.
A közfoglalkoztatási pályázatok támogatást kaptak, így ismét 3 programelemet indítanak 60 fő bevonásával márciustól. Az eszközbeszerzés és dologi kiadások tekintetében kevesebb támogatás érkezett, mint a tavalyi évben.

A képviselő-testületi ülésen tárgyaltak a letenyei strandfürdő karbantartási munkáiról, ebben az évben folytatni kívánják a tavaly megkezdett karbantartási munkákat, elsősorban a gépészeti elemek karbantartására, cseréjére vonatkozóan, illetve a gyermekmedence csempézése kapcsán is merülnek fel további munkák, s arra törekszenek, hogy a létesítmény júniusban ki tudjon nyitni - hallottuk a letenyei városvezetőtől.