Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.02

Megújult az önkormányzati főzőkonyha Letenyén

Letenye Város Képviselő-testülete 2017. május 31-i ülésén határozott arról, hogy pályázatot nyújt be a "Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése" - VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú felhívásra.

A pozitív döntésnek köszönhetően mintegy 16.307.518 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült önkormányzatunk. Az önrész mértéke pedig 15%-os nagyságrendet képviselt. így közel 20.000.000 Ft értékű beruházást hajtottunk végre 2019. augusztusban.

letenye-iskola-fozokonyha-2.jpg

A pályázat benyújtásának célja az önkormányzat tulajdonában lévő és a helyi óvoda üzemeltetésében működő főzőkonyha felújítása volt. A beruházás eredményeként megvalósult a konyha szennyvízvezeték-rendszerének cseréje, megújultak a csempe- és járólap burkolatok, az elektromos hálózat részleges cseréjére is sor került, új vízcsapokat szereltünk fel, valamint a helyiségek komplex festése is megtörtént.

A felújítás tárgyát képezte a konyhai eszközök modernizálása is. Ennek eredményeként főzőüstöket, hűtőszekrényeket, fagyasztóládákat gázzsámolyokat, dagasztógépet, konyhai kisgépeket, gáztűzhelyeket, a kiszolgálásához szükséges eszközöket vásároltunk, valamint az úgynevezett "tálcás" rendszer bevezetését is megkezdtük.

letenye-iskola-fozokonyha-1.jpg

A pályázati támogatás forintális összege a bírálat során minimálisan csökkentésre került a döntéshozók részéről, így a műszaki tartalom azonnali átdolgozása és a pályázatból történő megvalósítás újragondolása vált indokolttá. Ezért a megvalósítás során változtak az építési beruházások tevékenységei és az eszközbeszerzések mennyiségei is.

A jövőben arra törekszem és azon dolgozom, hogy a teljes elektromos hálózat felújítása és a beltéri nyílászárók mielőbbi cseréje is megvalósulhasson. Az élelmezésvezetővel folytatott személyes megbeszélés eredményeként további, modern konyhai eszközök beszerzését is szorgalmazom - tájékoztatta honlapunkat Farkas Szilárd letenyei polgármester.