Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.06.01

Megnyitotta kapuit, megszépült a letenyei óvoda

Még május 23-án a Letenyei Hóvirág Óvoda Bajcsy utcai székhelyén tartott bejárást Farkas Szilárd polgármester, Mikóné Farkas Ildikó alpolgármester és Hermán Zsoltné Szunyogh Éva óvodavezető.

Farkas Szilárd honlapunknak elmondta, a különleges jogrend ideje alatt is folyt a munka a Letenyei Hóvirág Óvodában: ügyelet, szociális feladatok ellátása, gyermekfelügyelet, általános karbantartás, csoportszobák festése, új bútorok beszerzése, külső környezetszépítés, virágok ültetése valósultak meg március 11-e óta.

letenye-ovoda-fobejarat-2019.jpg

A szülői munkaközösség közbenjárásának, az önkéntes segítőknek és támogatóknak köszönhetően megszépült a Bajcsy utcai óvoda külső és belső környezete. Az intézményben lévő tornaszoba júniusban új külsőt kap. Kilátásban van a nyár folyamán vállalkozói támogatás is, melyből további bútorokat és eszközöket kíván beszerezni az óvoda.

A városvezető azt is kiemelte: a jogszabály előírásoknak megfelelően május 25-én ismét megnyitotta kapuit az intézmény, így a gyermekfelügyelet helyett már a régi rend szerint kell a nyitva tartást és működést biztosítani, valamint az óvoda a nyári szünet ideje alatt maximum két hét időtartamra állhat le.
Kiemelt figyelmet fordítanak a higiéniai szabályok fokozott betartására, erre külön felhívtam az intézményvezető asszony figyelmét.

Továbbá arról is be tudok számolni, hogy az egyedutai óvodában megkezdődött a veszélyek fák kivágása, nyár folyamán új, komplex játékkal gazdagodik az intézmény, valamint a korábban megnyert pályázatnak köszönhetően a kivitelezési munkálatok is megkezdődhetnek, melyet helyi cég nyert meg – mondta lapuknak a városvezető.