Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.14

Megnyerte a megyei versenyt a letenyei versmondó srác

A nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban április 8-án került megrendezésre a József Attila Versmondó Verseny megyei döntője, melyre a zalai általános iskoláinak felső tagozatos tanulói közül a városi fordulókon a legjobb eredményt elérő 32 versmondó kapott meghívást.
A versenyzők 2 verset mondtak el: az 5-6. osztályosok József Attilától a Szeretnének, a 7-8. évfolyamosok az Ars poetica című kötelező verset, s a verseny második fordulójában egy-egy egy szabadon választott költeményt.

 

letenye-horvath-bendeguz-arckep.jpg

(A letenyei Horváth Bendegúz. Fotó: Facebook)


A zsűri tagjai: Horváthné Bencze Irén előadóművész (Egervár), Horváth István Radnóti-díjas versmondó, előadóművész (Nagykanizsa) és a 18 éves Pál Péter Radnóti-diplomás és Kaleidoszkóp-díjas versmondó, a Nemzet Legjobb Ifjúsági Versmondója cím birtokosa (Lendva, Szlovénia).
Horváth Bendegúz, a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola 7. osztályos tanulója a 7-8. osztályos korcsoportban 1. helyen végzett, s társaival május 27-én, a Veszprémben megrendezésre kerülő „Regösök húrján...” dunántúli vers- és prózamondó találkozón képviseli Zala megyét.