Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.11.04

Megkezdődött az elsodort letenyei hidak helyreállítása

Tavaly szeptember 13-án és 14-én  óriási méretű felhőszakadás, majd esőzés zúdult Letenyére, amelynek következtében a korábban szelíden csordogáló Béci patak annyira megáradt, hogy a víztömeg két hidat is elsodort és teljesen használhatatlanná tett.

 

letenye-beci-patak-hid.jpg

(A murarátkai Soós Imre vállalkozó munkatársai dolgoznak a volt Kossuth utcai iskolát és a Béke utcát összekötő híd talapzatán)


A várost ért károk felszámolásáért Letenye vezetése természetesen pályázatot nyújtott be és tavaly december végén született meg a döntés, miszerint a település 67,2 milliós vis maior támogatást kapott, melynek 70 százalékát az állam vállalta magára. A 30%-os önrészt a város állja. Az összeget a jelentős mennyiségű csapadék és a villámárvíz által okozott károk felszámolására és az eredeti állapot helyreállítására fordíthatja a kisváros - értesültünk Farkas Szilárd polgármestertől.
A támogatási összegből a Béci-patak által elsodort két híd is helyreállításra kerül, melynek munkálatai a napokban kezdődtek meg és várhatóan december közepére készülnek el, a befejezés nagymértékben függ az időjárástól. A Béke utcánál elsodort hidak beton alapzatot kapnak cölöpalapos kiképzéssel, a medrük a burkolatot kap és az építményekhez rámpa is készül. A hidakat mindenképpen szükséges megemelni, hogy nagyobb vízmennyiség tudjon keresztülfolyni alattuk, nehogy újra bekövetkezzen a kár.
A Béke utca felől a buszmegálló irányába és a volt Kossuth utcai iskola alatt lévő hidak 10 méteresek lesznek a járófelület pedig 1,50 méter széles lesz. Az alapozási munkálatokat a murarátkai Soós Imre vállalkozása végzi, majd a munkák befejezését követően felhelyezésre kerülnek a hidak szerkezeti elemei - nyilatkozta a Letenye Médiának Farkas Szilárd.