Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.01.07

Megkezdődik Letenyén az egyedutai városrészben lévő művelődési ház felújítása

A közelmúltban sikerrel zárult és eredményes volt a "Happy Bike" Interreg, határon átnyúló magyar-horvát kerékpáros beruházás közbeszerzési eljárása.
A szerződéskötési moratóriumot követően tavaly december 17-én Farkas Szilárd letenyei polgármester aláírta a kivitelezővel a vállalkozási szerződést.

letenye-happy-bike.jpg

Így fog kinézni a megújult egyedutai művelődési ház

letenye-happy-bike.jpg

Farkas Szilárd polgármester és Mező Gábor ügyvezető a szerződéskötés aláírásakor a letenyei városházán

A nyílt közbeszerzési eljárás során a beruházást a nagyrécsei székhelyű MERMAID Kft. nyerte el.
A cég ügyvezetőjével a szerződés aláírását követően megbeszélést folytatott a városvezető a beruházás megindításáról és az egyes feladatok ütemezéséről.
A projekt célja a környékbeli kerékpáros turizmus fellendítése, ahhoz épített gyülekező és pihenőhely illetve rendezvényközpont létesítése valamint egy kisebb, helyi rendezvények lebonyolítására alkalmas tér kialakítása.
A projekt az Eötvös utcai épület valamint az udvar felújítását, a telken kívül külső helyszíneken, kerékpáros túraútvonalakon lévő 5 pihenő pavilon, 18 információs tábla és 50 útvonal-jelző tábla kihelyezését foglalja magában.
A projekt teljes költségvetése: 1.019.155,5 Euro, melyből 866.282,16 Euro az Európai Uniós finanszírozás.
A kivitelezés várható vége 2019 nyara.
Az egyedutai művelődési ház a szerződéskötést követően már munkaterület, így a beruházás végeztéig rendezvények lebonyolítására nem kerülhet sor az épületben.