Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.29

Megérkeztek Letenyére a MOL fertőtlenítőszerek

Május 14-én Farkas Szilárd letenyei polgármester és Bíró László, a városi humán bizottság elnöke, a körzeti tűzoltó egyesület (Letenye ÖTE) titkára a Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs parkolójában közösen vették át a MOL Nyrt. által gyártott kéz- és felületfertőtlenítő (MOL Hygi Flow Rapid, MOL Hygi Fluid) szállítmányt, melyet a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség kedvezményes áron biztosított a letenyei önkormányzat és a tűzoltó egyesület számára.

 

letenye-mol-fertotlenitoszerek.jpg

(Farkas Szilárd polgármester és Bíró László bizottsági elnök, titkár a csomagok szállításakor)

 

Farkas Szilárd kiemelte, ugyan az új koronavírus járvány első hulláma már lecsengőben van, csökken az újabb megbetegedések száma, de a kéz- és felületfertőtlenítő szerekre továbbra is nagy szükség van a jelen veszélyhelyzetben.

Nem látjuk előre, valójában mikor következik be egy esetleges második fertőzési hullám, mely további megbetegedéseket hoz magával - fogalmazott a városvezető.

A fertőtlenítőszerekből az önkormányzati intézményekbe is juttatunk, a Letenyei Hóvirág Óvoda már szállított is belőle.
A fel nem használt szereket raktározzuk és a későbbiekben mintegy tartalékot, azokat azonnal tudjuk biztosítani az intézmények számára – mondta honlapunknak Farkas Szilárd.

A közbenjárásért a polgármester köszönetét fejezte ki Cselényi József Attilának, a Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs parancsnokának.