Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.08

Megalakult az új Dél-Zala Murahíd Letenye Térségi Társulás

Csütörtökön délelőtt a Letenyei járás polgármestereinek közreműködésével tartottunk alakuló ülést a letenyei városházán. Házigazdaként és a székhelytelepülés polgármestereként nagy tisztelettel köszöntöttem az október 13-án megválasztott és immáron regnáló településvezetőket.

A társulási ülést a jó együttműködés reményében nyitottam meg, majd ismertettem a napirendi pontokat.

 

letenye-farkas-szilard-polgarmester-2019-portre.jpg

(Farkas Szilárd letenyei polgármester)

 

A társulási tanács döntése értelmében a 2019-2024 közötti ciklusban az elnöki feladatokat személyem látja el, az adminisztratív feladatok ellátása pedig továbbra is Letenyén történik. A társulás alelnökének Preksen Lászlót, Semjénháza község polgármesterét választottuk.

 

A társulási tanács elnökségéről is határozatot hoztunk, így a 7 fős elnökség összetétele a következők szerint alakultak: Csatlós Csilla, Bázakerettye község polgármestere, Németh Géza, Becsehely község polgármestere, Baumgartner László, Bánokszentgyörgy község polgármestere, Farkas Szilárd, Letenye város polgármestere, Preksen László, Semjénháza község polgármestere, Dr. Korcsmáros Krisztián, Petrivente község polgármestere és Molnár János, Szentmargitfalva község polgármestere.

 

A társulási ülésen szóltam a folyamatban lévő pályázatokról is. Örömmel tölt el, hogy idén nyáron több, mint 9.000.000 Ft összegű támogatást ítéltek meg egy KEHOP pályázatnak köszönhetően, mely a klímatudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet - tájékoztatta honlapunkat Farkas Szilárd letenyei polgármester.