Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.11.03

Megalakult a letenyei képviselő-testület

Október 28-án (hétfőn) a délelőtti órákban a városházán ünnepélyes keretek között megalakult a város képviselő-testülete.

Az ülésen Molnár Enikő, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 13-i helyi önkormányzati választások eredményeit, majd az önkormányzati képviselői, valamint a polgármesteri eskütételekre került sor.

letenye-kepviselotestulet-2019-1.jpg

(A fotón első sor b-j Gerák Zoltánné képviselő, Farkas Szilárd újraválasztott polgármester, Mikóné Farkas Ildikó képviselő-alpolgármester) Hátsó sor b-j Bíró László képviselő, Gyergyák Tibor képviselő, Somogyi Tibor képviselő, Dömők József képviselő)

Az alakuló képviselő-testületi ülésen megválasztották Letenye város alpolgármesterét, Mikóné Farkas Ildikó képviselő személyében.

Farkas Szilárd újraválasztott városvezető polgármesteri programjának ismertetését követően a képviselő-testületi ülésen módosították a szervezeti és működési szabályzatot, létrehozták az önkormányzat bizottságait, valamint megválasztották a bizottságok önkormányzati képviselő és nem önkormányzati képviselő tagjait.

A Humán és Ügyrendi Bizottságot Bíró László elnök vezeti, önkormányzati képviselő tagok: Gerák Zoltánné, Dömők József, Somogyi Tibor, nem önkormányzati képviselő tagok: Horváth Zsuzsanna, Martonné Várhidi Erika és Kámán Szabolcs.

A Városfejlesztési és Gazdasági Bizottságot Gyergyák Tibor elnök vezeti, önkormányzati képviselő tagok: Gerák Zoltánné, Mikóné Farkas Ildikó, Bíró László és Gyergyák Tibor, nem önkormányzati képviselő tagok: Lukács Vilmosné, Kovács Tibor és Tamás Tamás.

letenye-kepviselotestulet-2019-2.jpg

(A nem képviselő önkormányzati bizottsági tagok is esküt tettek. B-j: Kovács Tibor, Lukács Vilmosné, Martonné Várhidi Erika, Horváth Zsuzsanna. Hátsó sor: Kámán Szabolcs)

A képviselő-testület további felhatalmazást adott a szervezetii és működési szabályzat teljes felülvizsgálatára, valamint meghozta döntéseit a társulásokba történő delegálások kapcsán is.

Az alakuló ülés egyebek napirendi pontjában többek között a város képviselő-testülete egyhangú tulajdonosi hozzájárulását adta a Letenye Sportegyesület TAO-pályázati kérelme kapcsán, melynek köszönhetően a jövőben a sportpálya déli és keleti kerítésének, valamint a bejárati kapuk cseréje valósulnak meg, mintegy 8 millió Ft összegben.