Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.04.30

Maszkviselésre hívja fel a figyelmet a letenyei polgármester

Az új koronavírus-járvány okozta tömeges megbetegedés helyi megelőzése, valamint a vírus terjedésének megakadályozása céljából ezúton hívom fel valamennyiük figyelmét arra, hogy a városi közterületeken és a helyi kereskedelmi egységekben szíveskedjenek mindannyiunk egészségének megóvása érdekében szájmaszkot viselni! - hívja fel a figyelmet április 28-i hirdetményében Farkas Szilárd letenyei polgármester.

letenye-koronavirus-intezkedes-szajmaszk.jpg

2775 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 12 idős krónikus beteg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2775 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 312 főre emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.  

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérjük az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására - írta csütörtökön reggel a koronavirus.gov.hu kormányzati honlap.