Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.10

Más útlevelével akarta igazolni magát a letenyei határon

Egy 1979-ben született orosz férfi a barátnőjével nyaralni indult Horvátországba, melynek során tavaly június 23-án éjfél előtt a Letenye Autópálya határátkelőhelyen kilépésre jelentkezett egy szlovák honosságú BMW típusú gépkocsival.

Személyazonosságának igazolására a határrendésznek a gépkocsi tulajdonosának, egy szlovák állampolgárnak a járműben tartott s nevére kiállított szlovák útlevelet adta át, a saját úti okmányát ugyanis a bécsi tartózkodási helyén felejtette, amelyért már vissza fordulni nem akart.  

Az intézkedő rendőr a kiutazásra jelentkező férfi és az útlevélben szereplő fénykép eltérései miatt a férfit ellenőrzés alá vonta, melynek során ruházatából előkerült a tényleges személyi adatait tartalmazó, az Osztrák Szövetségi Köztársaság által kibocsátott tartózkodási engedély.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség más nevére szóló valódi közokirat felhasználásával elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.

letenye-hataratkelo.jpg

(Határátlépésre várakozó autósok az M7-es autópálya letenyei közúti magyar-horvát határátkelőjénél)