Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.01.11

Már nincs megerősített rendőri jelenlét a letenyei határon

December 31-én került sor a régi letenyei határátkelőnél lévő Mura hídon a hagyományos újévi magyar-horvát  pezsgős koccintásra.
Itt a "civilek" részéről Farkas Szilárd letenyei polgármester és Mario Moharic Gorican (Muracsány) vezetője kívánt egymásnak és településeiknek boldog újévet. Mint Farkas Szilárd fogalmazott, a kulturális kapcsolatok már megvannak, a jövőben közös pályázatokon kell sikeresen szerepelni a két szomszéd településnek. A polgármesterek ajándékokat is adtak egymásnak és a megjelent rendőri vezetőknek is.

 

sipos-gyula-zala-megye-rendorfokapitany.jpg

(Dr. Sipos Gyula vezérőrnagy, Zala megye rendőrfőkapitánya)


A pezsgős koccintáson részt vett dr. Sipos Gyula vezérőrnagy Zala megyei rendőrfőkapitánya is, aki a Letenye Média kérdésére válaszolva elmondta, a menekültválság ideje alatt szakmai alapon és a jogszabályokon nyugvó együttműködés volt a horvát és a magyar rendőrség között, ez a jó szomszédoknál nem is lehet másképp.
Bár a Mura hídon ott van a vaskapu és a pengés drótakadály valamint a Mura vonalán is végigfut a GYODA, nagyobb rendőri erők már nincsenek jelen a határon - tapasztaltuk a helyszínen.
A megyei főkapitánytól megtudtuk, ezen a szakaszon januártól sem lesz az eddigiektől eltérő rezsim intézkedés, de mint mondta: várjuk meg, hogy mit hoz a tavasz.
Jelenleg a teljesen normális forgalomhoz az oda rendelt létszám van jelen a letenyei határátkelőknél, semmilyen plusz erő nincsen, ha tetszik békeüzem van - fogalmazott a rendőrségi főtanácsos.

 

letenye-hatar-pezsgos-koccintas-2015.jpg

(A pezsgős koccintás résztvevői. Első sor (b-j) Mario Moharic goricani, Farkas Szilárd letenyei polgármesterek, dr. Molnár József nagykanizsai rendőrkapitány, Krunoslav Kosaric a Muraköz megyei rendőr igazgatóság vezetője, dr. Sipos Gyula Zala megye rendőrfőkapitánya, Sifter Éva a letenyei rendőrőrs képviselője valamint horvát rendőrök a pezsgős koccintás után.)