Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.12.03

Már az első hónapban bebizonyította létjogosultságát a letenyei őrs

Egy hónapja működik a Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs, és már tűzesetnél és műszaki mentéseknél is helyt kellett állniuk a szolgálatot teljesítő tűzoltóknak.
November elsején indult el hivatalosan a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság felügyelete és működési területén a Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs, ezzel megyénkben a harmadik ilyen jellegű létesítmény hivatott a vonulási időt tovább csökkenteni és előbb segíteni a bajba került állampolgárokon.

szentliszlo-tuz-2018-1.jpg

szentliszlo-tuz-2018-2.jpg

(A Letenyén állomásozó hivatásos tűzoltók  Szentliszlóra, kéménytűzhöz is vonultak. Fotó: Letenye KVŐ - BM OKF Médiaszerver)

Az elmúlt harminc napban már több tűzesethez és műszaki mentéshez riasztották az őrsön szolgálatot teljesítő tűzoltókat.
Az őrs munkába állásával a hozzá tartozó 28 településen 16 ezer 250 ember érezheti nagyobb biztonságban magát és 375 négyzetkilométeren 25 percnél rövidebb idő alatt érkezik a hivatásos tűzoltók segítsége.
Az őrs rendszerbeállásáig Letenyére a harminckét kilométerre lévő Lentiből, valamint a huszonkét kilométeres távolságban található Nagykanizsáról érkeztek a hivatásos tűzoltók.
(Forrás:
Zala Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság)