Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.10.08

Lincshangulat Letenyén

Egy nő  élettársi kapcsolatot létesített egy zajki férfivel,  de kapcsolatuk  2017. novemberében  megszakadt, és a nő el is költözött, egyik ismerőse vitte el a zajki hegyi hajlékból kiskorú gyermekével együtt Letenyére.  
Zajkról autóval történő távozásuk során a férfi véletlenül elsodorta a vádlott férfi testvérét,  aki a baleset következtében  több sebből is vérezni kezdett, melyek  ellátására a helyszínre mentő érkezett.

birosag.jpg

A balesetről a vádlott és többi  testvére hamarosan értesültek, s hogy a testvérük  sérülése miatt elégtételt vegyenek, autójukkal a balesetet okozó férfi  letenyei lakóhelyére hajtottak.
Botokkal felszerelkezve a ház nyitott kerítésén keresztül a házhoz mentek, melynek ajtaját lábbal berúgták, a ház konyha felőli ablakát betörték, s a lakóházban a szobákat átkutatva,  a nyílászárókat is megrongálva, a férfit keresték, de mivel nem találták, távoztak.
A  nyílászárók megrongálásával 19.591 Ft kár keletkezett.
Távozásukat követően a vádlott egy lévő golfütővel, - aminek a feje időközben az ütések következtében leesett, s a házban maradt -, az udvaron a férfi  által leparkolt autó szélvédő és bal oldali üvegét is kitörte, s a rongálással   53.340 Ft kárt okozott.
A   Nagykanizsai  Járási  Ügyészség  rongálás  vétsége  miatt emelt vádat a   Nagykanizsai  Járásbíróságon - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.