Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.09.19

Letenyéről mintegy ötszáz migránst szállítottak el buszokkal

Letenyéről szombaton kora este mintegy 500 illegális bevándorlót szállítottak el azok az autóbuszok, amelyek déltől vették át a Horvátországból érkezett, migránsokkal teli buszok utasait - értesült az MTI a helyszínről.

 

letenye-hatar-menekultek-7.jpg

 

A Letenye-Muracsány (Gorican) autópálya-átkelőre nem sokkal dél előtt érkezett nyolc horvát busz, amelyen összesen mintegy 500 menekültet szállítottak a határra. A sorba állított járművekről egyesével szállították át a magyar rendőrök a migránsokat, de a buszok ezután még nem indultak el, a magyar oldalon sorakoztatták fel a járműveket.

 

letenye-hatar-menekultek-8.jpg

 

Az öt-hat órás várakozás ideje alatt a szombat délelőtt a helyszínre szállított mobilvécékhez, illetve lajtos kocsikhoz leengedték az utasokat, illetve több mentőautó is készenlétben állt szükség esetére. Az illegális bevándorlók mindvégig türelemmel viselték a várakozás óráit.

 

letenye-hatar-menekultek-9.jpg

 

Végül kora este indultak el a buszok, helyszíni információk szerint a közeli Murakeresztúr vasútállomására mentek, ahonnan vonattal viszik tovább az illegális bevándorlókat.

A letenyei határátkelő magyar oldalán változatlanul erős a rendőri jelenlét, de úgy tudni, hogy honvédségi egységek is várakoznak a közelben. Napközben Nagykanizsa és Letenye környékén több katonai konvoj is áthaladt. MTI

(Helyszíni fotók: Letenye Média)