Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.28

Letenyén is készültek a hatalmas esőzésre

Balogh László nagykanizsai polgármester szombati felhívására és a katasztrófavédelem megkeresésére a július 26-i hétvége folyamán Farkas Szilárd letenyei polgármester, egyesületi elnök azonnal rendelkezésre bocsátotta a Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület 2015-ben beszerzett 8 személyes kisbuszát, mellyel önkéntesek szállítására került sor Letenyéről Nagykanizsára.

Itta kiskanizsai városrészben lévő Pivári utcában - a védekezéssel összefüggésben - szombaton, késő délután homokzsákolási munkákat kezdtek meg a letenyei önkéntesek is.

nagykanizsa-arviz-2020.jpg

Farkas Szilárd honlapunknak elmondta: Letenyén az esőzéseket megelőző csütörtöki és pénteki napokon Mikóné Farkas Ildikó alpolgármester irányításával egyeztették a szükséges védelmi feladatokat, megtették a megelőző intézkedéseket a Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs, a helyi önkéntesek, a közfoglalkoztatottak, a vízügyi igazgatóság munkatársainak, valamint a lakosság, továbbá a helyi vállalkozók, egyesületek együttműködésében.

-  Péntek délután, szabadságom ellenére jómagam is részt vettem az előttünk álló védelmi feladatok végrehajtásában. Letenyén a Béci-patak medrében lezúduló, jelentős mennyiségű víztömeg belterületen nem okozott problémát, mely a korábbi mederkotrással összefüggő munkálatoknak is köszönhető volt.

A kritikus, közterületen előforduló, korábbi elöntési pontokon a közfoglalkoztatottak a hétvégét megelőző csütörtöki, pénteki és szombati napokon is beavatkoztak a város több pontján – mondta a letenyei városvezető.

Farkas Szilárd köszönetét fejezte ki azon letenyeieknek, akik bármilyen módon segítséget nyújtottak a védekezés, megelőzés sikeres lebonyolításában! A városvezető azonban azt is hozzátette: számos település azonban jelentős károkat szenvedett el a heves esőzések következtében. Sok erőt, türelmet és mielőbbi sikeres helyreállítást kívánt azon Zala és Somogy megyei polgármester kollégáknak, ahol a hirtelen lehullott, nagy mennyiségű csapadék jelentős problémát okozott.