Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.04.24

Letenyén fenyegette haragosát a lefejelt férfi

Egy 1980-ban született zajki férfi és a sértett férfi között 2021. január 24-én Letenyén tettlegességig fajult konfliktus alakult ki, melynek során a sértett lefejelte a terheltet, aki ennek következtében orrcsonttörést szenvedett.

A terhelt a vele történteket nem tudta elfogadni, így nem sokkal később kereste a sértettel való találkozási lehetőségeket, ennek során több alkalommal is megkiabálta őt.

birosag.jpg

A sértett és barátnője 2021. február 9-én bevásárlásból tartottak hazafelé, amikor 11 óra 11 perckor Letenye, Szabadság téren lévő kínai áruház előtti járdaszakaszon összetalálkoztak a terhelttel. A terhelt ennek során magából kikelve ordítozni kezdett, és azt kiabálta a tőle körülbelül 1 méter távolságra álló sértetteknek, hogy: „Most megvagytok, most legyél kemény, ki foglak csontozni titeket, megöllek titeket!”

Ezt követően a terhelt - a fenyegetésének nyomatékosítására - a kabátja zsebéből elővett egy 8 cm pengehosszúságú bicskát, és azt a kezében tartva folytatta a kiabálást a sértettekkel.

A sértett és barátnője a további konfliktus elkerülése érdekében átmentek a Kossuth Lajos út másik oldalára. A terhelt azonban még egy ideig követte a sértetteket és a bicskával a kezében hadonászva, tovább fenyegetőzött azzal, „ha rendőrségre mernek menni, akkor is megfogja, megöli őket, elvágja a nyakukat”.

A sértettek a terhelt fenyegetéseire nem reagálták, hanem tovább mentek a Spar Áruház irányába, majd a történtek miatt bejelentést tettek a rendőrségen.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat a napokban - tudatta honlapunkkal dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.