Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.12

Letenyei lakásotthonban sütöttek a rendőrök

A bűnmegelőzési szakemberek Letenyén a lakásotthonban élő gyerekkel közösen sütöttek a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló program keretein belül szerdán a Letenyén a Fenyő utcai lakásotthonban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság évek óta kiemelt feladatként kezeli a hátrányos helyzetű gyermekek körében végzett prevenciós tevékenységet.

letenye-gyermekotthon-2022.jpg

A program célja a fiatalok áldozattá- és bűnelkövetővé válásának megelőzése. Egyfajta iránymutatás a társadalmi hátrányok leküzdéséhez, pozitív jövőkép kialakításához, a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Cél, a csavargások, szökések, iskolakerülések megelőzése, hogy sikerélményekkel ösztönözzük a gyerekeket a tanulásra.

A Sütni jobb! pályázat keretében az egyik kereskedelmi televíziócsatorna gastroreality győztese Sznopek Veronika rendőr főhadnagy, iskolai bűnmegelőzési tanácsadó bevonásával lakásotthonban élő gyermekek részére szerveztünk egy közös élménysütést Letenyén május 10-én, kedden, a Fenyő utcában. A sütés közben a fiatalok bűn-,és baleset-megelőzési ismeretekkel lettek gazdagabbak  bűnmegelőzési kollégáink által.

A program Zala megye 7 lakásotthonában zajlik, majd a 15 legaktívabb fiatal számára 3 napos kirándulást szervezünk- közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotó: ZMRFK. Videó: RTL Klub)