Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Letenyei diák és a kanizsai Hevesi Sándor Versmondó Kör nemzetközi sikere

A Magyar Nemzeti Tanács (Szerbiai), a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete és a Bácsfeketehegyi (Szerbia) Művelődési Egyesület november 28—29-én 19. alkalommal rendezte meg Bácsfeketehegyen a Dudás Kálmán Nemzetközi Vers- és Prózamondó Találkozót.

 

letenye-horvath-bendeguz.jpg


A megmérettetésen — mely egyben a XI. Kárpát-medencei Csengey Dénes Vers- és Prózamondó Találkozó elődöntője is volt — közel száz ifjú és felnőtt előadó vett részt a magyarok lakta területek szinte minden részéből. Zala megyét a nagykanizsai Hevesi Sándor Versmondó Kör képviselte, melynek tagja Horváth Bendegúz, a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola 6. a osztályos tanulója.

 

dudas-kalman-vers-es-prozamondo-verseny-2.jpg

 

dudas-kalman-vers-es-prozamondo-verseny.jpg


A magas színvonalú találkozó első napján a délelőtti és délutáni elődöntőkön egy-egy verset, prózát kellett előadniuk a résztvevőknek, melyek alapján a neves szakemberekből álló zsűri (Krizsán Szilvia színművész, Csík Mónika író, költő, Pataki András rendező, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, Mess Attila színművész, Vukosavljev Iván színművész,
a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója, és Nesic Máté színművész) válogatta ki a döntőbe jutott versenyzőket, akiktől vasárnap délelőtt a zsűri ismét megtekintett egy produkciót, s így alakították ki a három életkori kategóriákban a végső sorrendet: a gyermek kategóriában (6-8. osztály) Horváth Bendegúz a II. helyet szerezte meg.
A versenyen felnőtt kategóriában első lett a Radnóti-díjas nagykanizsai Horváth István és az ifjúsági kategóriában az élen végzett a kanizsai Baj Bianka.