Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.17

Letenye polgármestere: köszönet a tisztességgel adózó helyi vállakozásoknak

A közelmúltban (március 4-én) Letenye város és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (ZMKK) szervezésében a művelődési ház nagytermében került megrendezésre a II. Letenye Vállalkozói Fórum. Megnyitó beszédében Farkas Szilárd polgármester több témát is érintett.  

 

letenye-vallalkozoi-forum-1.jpg

 

- Köszönetemet fejezem ki Önöknek, a tisztességgel adózó vállalkozásoknak, hiszen adóforintjaikkal jelentősen hozzájárultak és hozzájárulnak Letenye város működőképességének fenntartásához és gyarapodásához. Ezen felül Önök munkát adnak a helyi és térségi munkavállalóknak, bért fizetnek, letenyei családok megélhetését teszik lehetővé, ezáltal Önök szervesen részesei a város és a polgárok mindennapi életének. Örömmel tapasztaltam és tapasztalom, hogy az elmúlt évben egyre több vállalkozás segíti Letenye kulturális-, sport-, és civil életét, egyre növekvő számban kapcsolódnak be helyi rendezvényeinkbe.
Önkormányzatunk elkötelezett a helyi vállalkozások támogatásában, fő célunk a realitás, a stabilitás és a fejlesztés, az állandó innováció elérése, ezt figyelembe véve új adónem bevezetését a tavalyi évben nem terveztük és az idei évben sem tervezzük.
A vállalkozói innovációhoz kapcsolódva, a terület- és településfejlesztési operatív programok pályázati kiírásainak köszönhetően fejleszteni kívánjuk a Mura Ipari Parkot alapinfrastruktúra, úgymint víz, csatorna, út, parkoló és energia hálózat kiépítésével, bővítésével, átalakításával, valamint terveink között szerepel a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épületek építése, létesítése is.
A már megjelent helyi gazdaságfejlesztési pályázatok tekintetében támogatni kívánjuk a helyi termelők, helyi piacra jutásának lehetőségét, az agrár-logisztikai fejlesztések megvalósításával.
A helyi gazdaságfejlesztésen túl önkormányzatunk hangsúlyt fektet a szociális szolgáltatásokra, az újonnan létrehozott Letenyei Család- és Gyermekjóléti Központ alapszolgáltatásaihoz kapcsolódó eszközbeszerzések tekintetében. A foglalkoztatás és az életminőség javítása, a családbarát munkába állást segítő intézmények fejlesztése irányában is elkötelezettek vagyunk.
Korszerűsítjük a Letenyei Hóvirág Óvoda játszóudvarát, zöldterületét, és esetlegesen – felmerülő igény esetén – férőhely bővítéssel is számolunk.

 

letenye-vallalkozoi-forum-2.jpg


A terület- és településfejlesztési operatív programban városunk zöld infrastruktúra hálózatának rekonstrukciója, megújítása is napirendre került, rehabilitálni kívánjuk a leromlott városi területeket, a városi környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések tekintetében záportározó kialakítása is tervben van.
A barnamezős területek helyreállítása programban a használaton kívüli, városunkban található leromlott ipari területek kapcsán rehabilitációt kívánunk elindítani.
Letenye Város Önkormányzata, így a 2014-2020 közötti fejlesztési időszakban jelentős kihívások előtt áll, melyhez az Önök feltétlen segítsége és támogatása is szükséges.
Célul tűztük ki, hogy városunkat szabad kereskedelmi zónává nyilvánítsák, amely a gyakorlatban azt jelenti, hogy a munkahelyteremtés és gazdaságfejlesztés érdekében betelepülő vállalkozások fejlesztési adókedvezményt, munkavállalóik után pedig adó- és járulékkedvezményt, többlettámogatást kaphatnak.
Tisztelettel kérem Önöket, hogy a jelen gazdasági helyzetben is őrizzék meg a munka- és álláshelyek számait, melyekkel jelentős részt vállalnak városunk polgárainak foglalkoztatásában, ezáltal részt vesznek a helyi- és térségi gazdasági, foglalkoztatási mutatók javításában is - fogalmazott Letenye polgármestere.

 

letenye-vallalkozoi-forum-3.jpg

 

Ezt követően Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője szólt a vállalkozókhoz. Megemlítette, hogy a kormány egyre több programot indít a kis és középvállalkozásoknak, de új programok lesznek elérhetőek a kisvállalkozók számára is. Hamarosan a kormány elé kerül az általa kezdeményezett Mura program, melyen belül a térség összes vállalkozásának, vállalkozójának szerepet szánnak - mondta az államtitkár. Majd a ZMVA szakemberei adtak tájékoztatást az aktuális és induló pályázati lehetőségekről, végül a polgármester nívós állófogadással látta vendégül Letenye vállalkozóit.