Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.09.13

Lesz tanuszoda Letenyén

A 1281/2017. (VI. 2.) Kormányhatározat a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében megvalósuló tanterem, tornaterem és tanuszoda beruházások előkészítésével kapcsolatos intézkedéseket foglalja magában, melynek 1. számú melléklete értelmében Letenyén tanuszoda létesül.

tanuszoda.jpg

A helyszín már kiválasztásra került a tavalyi évben. A képviselő-testület minden szükséges lépést megtett és döntést meghozott annak érdekében, hogy a közbeszerzési eljárás mielőbb megindulhasson.

Ma délelőtt a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. hivatalos levele megérkezett önkormányzatunkhoz, miszerint a letenyei tanuszoda kivitelezésének közbeszerzésére megkapták a Miniszterelnökség támogató tanúsítványát. Így a közbeszerzési eljárás megkezdődik, s hamarosan a helyszíni bejárás megtartására is sor kerül - tájékoztatta honlapunkat pénteken Farkas Szilárd letenyei polgármester.

Tanuszoda lesz Letenyén

A Magyar Közlöny június 2-i számából kiderül: a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében összesen 65 településen épül tanuszoda vagy tornaterem, illetve történik tanterem fejlesztés. A tanuszoda fejlesztések előfeltétele, hogy az érintett önkormányzatok a fejlesztés helyszínéül szolgáló ingatlanokat ingyenesen az állam tulajdonába adják - számolt bea Magyar Építők honlapja.