Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.14

Légyott jó pénzért a letenyei pataknál

A 19 éves  zajki nő tavaly augusztus 4-én a kora délutáni órákban a Letenye, Szabadság tér környékén tartózkodott, amikor összetalálkozott a városba látogatóba érkező sértettel. Ennek során a felek szóba elegyedtek, majd rövid ismeretséget követően megállapodtak abban, hogy a terhelt 10.000 Ft-ért intim jellegű szolgáltatást nyújt a sértettnek.

Az aktusra a tér mögötti pataknál került sor, amely során a nő észlelte, hogy a sértettnél további készpénz is található. A terhelt ezért felhívta a nőismerősét, tájékoztatta őt, hogy „van egy férfi, akit le lehet húzni”, s arra kérte, hogy csatlakozzon hozzájuk.

birosag.jpg

A nő ennek megtörténtéig a sértettet nem hagyta magára, őt folyamatosan szóval tartotta, még a letenyei autóbuszállomásig is elkísérte. Ismerőse további két nő társaságában tartózkodott, végül itt talált rájuk.

A buszpályaudvaron ezt követően valamennyien beszélgetni kezdtek, majd az ekkor már erősen ittas sértett felvetette, hogy menjenek el a patakhoz, amelybe a többiek beleegyeztek. A pataknál a sértett leült egy fa alá, a lábai között elhelyezkedett  a terhelt ismerőse, míg közvetlenül mellettük a terhelt foglalt helyet, a többiek a közelben álltak. A terhelt még a buszpályaudvaron elárulta az ismerősének, hogy a sértett a pénztárcáját a táskájában tartja, ezért az  igyekezett úgy mozogni, hogy eltakarja a sértett elől a táskáját.

Majd, amikor a sértett nem figyelt, az ismerős  a részeg férfi 300 Ft értékű pénztárcáját, amelyben ekkor legkevesebb 52.000 Ft készpénz, a sértett személyi igazolványa, lakcímet igazoló hatósági igazolványa, TB kártyája, adóigazolványa, vezetői engedélye, 2 db Raiffeisen bankkártyája, 1 db Cetelem bankkártyája, 1 db OTP Széchényi pihenőkártyája, egyéb papírlapok, 1 db 100 Ft értékű sebtapasz, valamint 1 db 200 Ft értékű névjegykártyatartó volt, kivette a táskából, és azt a terhelt  mellé a földre ledobta, aki rögtön ezután a pénztárcát felkapta, majd  a ruházata alá elrejtette.

Néhány perc múlva a többiek – akik a pénztárca elvételét nem észlelték, így abban semmilyen módon nem is működtek közre – közölték, hogy távoznak. Az alkalmat kihasználva a terhelt és ismerőse is csatlakozott hozzájuk, majd a sértettet a pataknál magára hagyták.

Az ügyben a Nagykanizsai Járási Ügyészség a terhelt ellen  lopás bűntette miatt emelt vádat, míg az ismerőssel szemben a büntető eljárást feltételesen felfüggesztette - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivője.