Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.11.22

Lakásvásárlási támogatás Letenyén

Letenye Város Képviselő-testülete ismét tervezni tudta a 2018-as évben azt a támogatási formát, mely 2015 óta lehetőséget nyújt Letenyén letelepedni szándékozóknak.
A képviselő-testület rendeletben szabályozta, mely esetben nyújtható be a kérelem.

letenye-farkas-szilard-polgarmester-2018.jpg

(Farkas Szilárd letenyei polgármester)

Így lakáscélú támogatásban az az igénylő részesíthető, aki a méltányolható lakásigény mértékének felső határát meg nem haladó lakást épít, vagy vásárol, vagy akinél a tervezett lakásbővítés a már meglévő lakrésszel együtt számítva a méltányolható lakásigény mértékének felső határát nem haladja meg vagy akinek, valamint a vele együttköltöző közeli hozzátartozójának önkormányzati tulajdonú lakásra bérleti jogviszonya nem áll fenn, vagy arról érvényesen lemondott és a bérbeadó azt elfogadta, vagy akinek, házastársának, élettársának, gyermekének a megépíteni, vagy megvásárolni, vagy bővíteni kívánt lakáson kívül más lakásban együttesen legfeljebb 50 %-os tulajdoni hányada van, ha a tulajdonszerzés tulajdonközösség megszüntetése, vagy öröklés útján történt.

Farkas Szilárd polgármester honlapunknak elmondta, hogy a hatályban lévő rendelet szerint lakásvásárlásra, lakás építésére és lakás bővítésére nyújthatnak be kérelmet. A költségvetés tervezésekor egy bizonyos összeget erre a célra fordíthatunk, természetesen előfordulhat, hogy a rendelkezésre álló keret kimerül. 2018-ban 12 letenyei család kapott helyi lakáscélú támogatást, családonként 250.000 Ft-ot, mely vissza nem térítendő, egyszeri támogatás.
A kérelem benyújtásakor előnyt élveznek a fiatal házasok, a gyermekét egyedül nevelő szülő, a többgyermekes házasok vagy élettársak. Jelenleg a támogatási szerződések aláírása zajlik, a támogatási összeg kiutalása várhatóan december hónapban fog megtörténni.
A városvezető hozzátette, amennyiben lehetőségük van a költségvetés tervezése során, akkor a jövő évi költségvetésben is elkülönítenek forrást a támogatás tekintetében.