Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.15

Közterület-felügyelők álltak munkába Letenyén

A letenyei testület csütörtöki ülésén Farkas Szilárd polgármester többek között szólt arról, hogy a szociális földprogramban pályázatot nyújtottak be. Azon belül  kertkultúra kialakítására és kisállatartásra kaphatnak támogatást az igénylők.  

 

letenye-testuleti-ules.jpg

 

Áprilisban munkába állt Letenyén két közterület-felügyelő, (Könnyüd Károly és Szőke Róbert) akik már elkezdték a letenyei közterületek, utcák ellenőrzését. A korábbi december 31-ig tartó foglalkoztatásuk helyett határozatlan idejűvé alakul át munkaszerződésük, a felügyelők a polgármesteri hivatal állományába tartoznak. Hamarosan megkapják egyenruhájukat és szükséges  eszközeiket.

Május végén a letenyei okmányiroda a volt kistérségi épületbe (Szabadság tér 7.) költözik, mert az idén kormányablak kerül kialakításra városunkban. Az átalakítási munkálatok várhatóan 3-4 hónapig tartanak. 

Az iskola közlése szerint 36 első osztályos iratkozott be az Andrássy Gyula Általános Iskolába, ahol így két osztály indulhat az évfolyamban - mondta Farkas Szilárd.

 

mozsolics-klara-gyermekjoleti-szolgalat.jpg

(Mozsolics Klára a Muramenti Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője is tájékoztatást adott munkájukról)

 

Tárgyalásra került a 2014-es költségvetés zárszámadása, melynek során elhangzott, Letenye vagyona évről-évre nő. Tavaly közel 200 millióval gyarapodott a város annak ellenére, hogy "spórolós üzemmódban" van a büdzsé. A helyi adóbevételek is jól alakultak, ebből több mint 150 millióhoz jutott tavaly Letenye.  A gazdálkodás szigorú és fegyelmezett, a letenyei önkormányzat hitel nélkül működik.

A tárgyalási napon szó volt még a belső ellenőr jelentéséről, a  gyermekjóléti szolgálat munkájáról és zárt ülésen döntöttek a Tanító öröksége díj adományozásáról.