Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.20

Korszerűbb lett, csúszdavárat is kapott Letenyén az Eötvös utcai óvoda

Az egyedutai városrészben lévő 70 éves épület legutóbbi felújítása 8 évvel ezelőtt történt meg, akkor új ablakokat építettek be, a tömör téglafalazatú, cementes vakolatú, beton födémű ingatlan energetikai adottságain azonban ez nem sokat segített. A 250 négyzetméteres, 2 csoportszobával működő óvoda üzemeltetési, fenntartási költségeinek csökkentése érdekében további beavatkozásokra volt szükség, melyek most valósultak meg pályázati támogatásból. A falakra és a padlásfödémre hőszigetelés került, a homlokzati ajtókat műanyag szerkezetű, szintén hőszigetelt, fokozott légzárású ajtókra cserélték a szakemberek.

 

letenye-egyeduta-ovoda-1.jpg

 

A gázüzemű kazánt modern, kondenzációs berendezés váltotta fel, továbbá kicserélték a belső szélfogó ajtót is. A külső hőszigetelést követően a falak új vakolatot és színezést is kaptak, az épület külső és belső akadálymentesítése pedig ugyancsak megtörtént. A beruházással hármas cél realizálódott: megújult az óvoda megjelenése, megvalósult az akadálymentesítés és a várakozások szerint az üzemeltetési költségek is csökkennek a jövőben. A kivitelezési munkákat a helyi Ékköv Kft., mint fővállalkozó végezte el. Az önkormányzat saját költségvetési forrásból a 2020. év terhére mintegy 6,2 millió forinttal egészítette ki a beruházási költségeket.

 

letenye-egyeduta-ovoda-2.jpg

 

Jövőre a Magyar Falu Programból nyertes pályázat esetén a belső tereket és a hozzá tartozó elektromos- és vízhálózatot, valamint a tetőszerkezetet kívánjuk felújítani. Tavasszal tervezzük az óvoda udvari környezetének megújítását is, új növények telepítését, ültetését, a kerítés felújítását, melyhez már részben támogatási forrás is rendelkezésre áll – tájékoztatta honlapunkat Farkas Szilárd polgármester.

A városvezető hozzátette: a Magyar Falu Program „Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér” alprojektjére a tavalyi évben sikeresen pályázott a város önkormányzata, mely beruházásra 4,96 millió forint támogatást kaptak. Az önkormányzat a projekt megvalósításához a megítélt támogatáson felül további 295.947 forint saját forrást biztosított a 2020. évi költségvetés terhére.

 

letenye-egyeduta-ovoda-3.jpg

 

Az óvoda udvarán POLYgo komplex csúszdavár került telepítésre, mely kétoldalt csúszdával készült el. A kültéri játék alatti területet gumi anyagból készült esésvédő burkolattal láttuk el. A projekt megvalósítása során a belső udvarban térkővel ellátott járda is épült, 1,5 méter szélességben, 80 m2 nagyságban. A beruházást és a kivitelezéssel összefüggő munkákat az önkormányzati tulajdonú Ékköv Kft. végezte el. A készre jelentés és az elszámolás már beküldésre került. Az avató, hivatalos átadó ünnepségre az új koronavírus járványhelyzet miatt későbbi időpontban kerül sor – mondta Farkas Szilárd.