Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.11.21

Koronavírus: két család minden tagja karanténba került Letenyén

Tisztelt Letenyeiek!
A mai járványügyi határozatok alapján az új koronavírus járvánnyal összefüggésben Letenyén az alábbi számú megbetegedések és járványügyi megfigyelés alá helyezések vannak jelenleg érvényben.

A számadatok mindig az aktuális napra vonatkoznak. A veszélyhelyzet ideje alatt a napi szintű tájékoztatásokat és az aktuális járványügyi számokat aznap, legkésőbb 20:00 óráig teszem közzé. Van aki a mai nappal már elhagyhatta otthonát és közösségbe mehetett, ugyanis feloldották a járványügyi elkülönítését (igazolt SARS-CoV-2 beteg) vagy járványügyi megfigyelés (érintkezett igazolt SARS-CoV-2 beteggel, de tünetei nem súlyosbodtak, 10 nap házi karantén) alá helyezését.

Sajnos ma 2 család is volt, ahol minden családtag karanténba került. Mindkettő családdal beszéltem telefonon és felajánlottam segítségünket.

Az új koronavírus járvánnyal összefüggő szabályokat kérem szigorúan tartsák be! Tisztelettel köszönöm meg szíves együttműködésüket!

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! - tájékoztatott pénteken Facebook oldalán Farkas Szilárd letenyei polgármester.

 

letenye-koronavirus-2020.11.20..jpg

 

Jetzin István Borsfa polgármestere még csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a faluban három koronavírusos beteg van, akik javuló egészséggel, otthonukban töltik a felépülés napjait. Borsfán az önkormányzat vett teszteket, amelyekkel szűrik az intézményi dolgozókat. Ott korlátozott számban ingyen maszkot oszt a faluvezetés.

A koronavirus.hov.hu kormányati portál szombat reggeli adatai szerint 4397 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 121 beteg.

Zala megyében a járvány kitörése óta 4527 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.