Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.03.11

Koronavírus: a letenyei iskola és óvoda közleménye

TÁJÉKOZTATÓ

"Az elmúlt időszakban a koronavírussal összefüggő történésekre való tekintettel megkérem a kedves szülőket, hogy az intézmény épületébe ne jöjjenek be.

Reggel és délután az épületen kívül tartózkodjanak.

Kérés esetén a portaszolgálat áll az Önök rendelkezésére." - írta szerdán közleményben a Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola Facebook oldalán Simon Márta intézményvezető.

letenye-ovoda-fobejarat-2019.jpg

"Kedves Szülők!

A koronavírus miatt óvintézkedések bevezetésére van szükség.

A vírus terjedésének megelőzése érdekében 2020.03.12-től (csütörtöktől) visszavonásig az óvoda épületébe a szülők nem jöhetnek be, az előtérben kell jelezni a gyermek érkezését és távozását.

Kérjük a reggeli 08.00 órás érkezés szabályát szíveskedjenek betartani.

Továbbá kérem, hogy a beteg, lázas (hőemelkedéses) köhögő, hányás-hasmenéses gyermekeket szigorúan tilos közösségbe hozni.

Kérem együttműködésüket és megértésüket." - tájékoztatott szintén szerdán Hermán Zsoltné Szunyogh Éva óvodavezető.

Mint megtudtuk, a koronavírus-helyzet miatt március 12-től visszavonásig a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola minden nyilvános programja (növendékhangverseny, szereplés, koncert) elmarad.

Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az operatív törzs az új koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására - jelentette be Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten.

A javaslatot azzal indokolta a közmédiának nyilatkozva, hogy szintet kell lépni a védekezésben.

Gulyás Gergely azt mondta, a kormánynak arról a javaslatról is döntenie kell, hogy az osztrákokkal egyetértésben lezárja-e a határokat az Olaszországból érkezők előtt, a magyar állampolgárok bejöhetnének, de rájuk automatikus karantén várna.