Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.04.15

Költészet napja letenyei szerzőkkel - Videóval

Kedden este a Letenyei Városi Könyvtárban került sor a Magyar Költészet Napi programra.
A műsort Dömők József a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója nyitotta meg, aki egy Szabó Katalin által készített festményt adott át a helyi iskola felsőtagozatos diákjának Horváth Bendegúznak, a Letenyei Versmondó Kör tagjának, aki megnyerte a Nagykanizsán rendezett József Attila versmondó verseny megyei döntőjét.

 

letenye-magyar-kolteszet-napja-1.jpg

(bj-) Skoda József (Rimai-Skoda Edina édesapja), Rimai-Skoda Edina, Bokrosné Kamarás Klára és férje Bokros Tibor a letenyei rendezvényen)

 

letenye-magyar-kolteszet-napja-2.jpg

(A kulturális programot Dömők József, az FMHK igazgatója nyitotta meg)

 

letenye-magyar-kolteszet-napja-3.jpg

(Az est közönségének részlete)

 

A kisvárosi ünnepség rendhagyó volt, hiszen a több mint egy évtizede verseket, novellákat író Bokrosné Kamarás Klára verseinek Impulzusok című illusztrációs kiállítása nyílt meg a bibliotékában. Első alkalommal mutatkozott be a közönség előtt verseivel a szintén letenyei Rimai-Skoda Edina, akinek költeményeit a Letenyei Versmondó Kör tagjai tolmácsolták a szépszámú érdeklődő közönségnek.
Rimai-Skoda Edina férjének 50. születésnapjára írta a Születésnapodra című verset. A költeményt a petriventei származású, most Hollandiában élő Horváth Csenge színész szavalta el ajándékként.