Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.02.06

Kirakatverseny Letenyén

Január 26-án immár harmadik alkalommal került sor városunkban a karácsonyi kirakatverseny díjainak átadására. A versenyt a Letenyéért Közéleti Egyesület (LKE) Letenye Város Önkormányzatával partnerségben hirdette meg az adventi időszakban. A cél a kereskedelmi egységek, üzletek ösztönzése az ünnepi hangulat megteremtésére egyedi, ízléses megvalósításokkal.
A zsűri igyekszik évről évre minden újszerű, látványos, követésre méltó dekorációt jutalmazni a lehetőséghez mérten.

 

letenye-kirakatverseny-2016-1.jpg

(Különdíjat vehetett át a letenyei Varga Ivett a Long Style Áruház képviselője)


Az üzletek tulajdonosait, képviselőit Farkas Szilárd polgármester köszöntötte, megköszönte a látványos és ízléses ünnepi dekorációk elkészítését. A kirakatverseny céljáról Ráczné Lánczok Zsuzsanna, az LKE elnöke beszélt. Ismertette a zsűri személyi összetételét, megköszönte az önkormányzat támogatását, melynek révén az oklevelek mellett tárgyjutalmakkal is el lehet ismerni a kiemelkedő megvalósításokat. Elmondta, hogy az idei évtől vándordíj jár az I. helyezettnek, melyet, ha 3 évig meg tud tartani egy üzlet, akkor náluk marad véglegesen.
A zsűri elnöke, Szabó Katalin grafikus a figyelembe vett értékelési szempontokat ismertette. A zsűri a kirakat külső és belső megjelenését is nézte, fontos szempont volt az összhang, az ízléses, hangulatos dekoráció megvalósítás, illetve a kétkezi munkát, az egyedi megoldásokat is nagyra értékelték.

 

letenye-kirakatverseny-2016-2.jpg

(Különdíjat vehetett át a Mura Horgászbolt képviselője Somogyi-Hencz Anita)


A kirakatverseny első helyezettje a Mezőgazdasági és Háztartási bolt, Lukács Vilmos vándordíjat kapott, második helyezett a Niti-Fina Pékség dekorációja, harmadik helyezést a Csikidám Büfé és Fagylaltozó ért el a zsűri bírálata alapján.
Különdíjakat a Long Style Áruház, a Mura Horgászbolt, az M7 Vendéglő, a Cinema Pizzéria, és a Nemzeti Dohánybolt (Mezriczky István) vehettek át. A díjakat Farkas Szilárd polgármester adta át.