Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.03.08

Kiállításokkal rajtolt a Letenyei Hóvirág Fesztivál

Letenyén csütörtökön rajzkiállítás megnyitóval vette kezdetét a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár (FMHK) által szervezett, március 5-20 között zajló III. Tavaszi Hóvirág Fesztivál.

 

letenye-hovirag-fesztival-2015.jpg


A kisvárosban még tavaly a Helyi Közösségi Akadémia "Én 15 év múlva is ennek a közösségnek a tagja leszek!" címmel rajzpályázatot hirdetett az Andrássy Gyula Általános Iskolába járó tanulók számára. A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek (akár szüleik segítségével) készítsenek olyan alkotásokat, amelyek tükrözik, hogyan képzelik el településüket 15 esztendő elmúltával. Az ünnepélyes díkiosztóra március 5-én került sor a művelődési ház nagytermében. Dömők József FMHK igazgató köszöntője után Farkas Szilárd polgármester szólt a diákokhoz.

Mint mondta, a jövőkép, a vízió, az elképzelés közös, hiszen az iskolások lesznek majd azok, akik tovább formálják a várost egy-egy megvalósítható jövőképpel. Kiemelte, a rajzokból is látható, hogy a fantázia nem szab határt, az Andrássys gyerekek legyenek büszkék városukra, településükre. A díjakat a városvezető adta át.

A felsősök közül első Mohácsi Barbara, második Bicskei Melissza, harmadik Cselényi Anna alkotása lett. Az alsósok legjobbja Farkas Vivien lett, második helyezést ért el Géczi Mátyás, harmadik lett Bedő Milán. A kiállítás a művelődési ház emeleti folyosóján tekinthető meg.
A nap során este a városi könyvtárban nyílt meg Bedi László letenyei fafaragó népi iparművész munkáiból álló, valamint Horváth István nagykanizsai kézműves csengőkiállítása. A megnyitó során közreműködött a helyi Mákvirág Citerazenekar.