Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.22

Kétszer is elfogtak határsértőket Letenyénél

A Letenyei Határátkelőhelyen szeptember 22-én (kedden) 14 óra körül a rendőrök egy kamiont ellenőriztek és három külföldi állampolgárt észleltek. Az egyik férfi palesztinnak a másik kettő marokkóinak vallotta magát. Az illegális migránsok jogellenesen jutottak be az országba.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A három férfit az egyenruhások elfogták és velük szemben az elsődleges intézkedéseket megkezdték.

Hétfőn  M70-es autópályán az alsószemenyei pihenőnél 19 óra körül négy személyt tartóztattak fel a rendőrök. Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az országba.

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

letenye-hatarserto.jpg