Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.11.27

Kétszázhuszonkilencen kapnak szociális tűzifát Letenyén

Letenye Város Önkormányzatának Humán és Ügyrendi Bizottsága november 26-i ülésén döntött a szociális célú tűzifa felhívásra benyújtott kérelmekről. Farkas Szilárd városvezető elmondta, hogy téli rezsicsökkentés kiegészítő támogatásaként 68 köbméter, míg a „klasszikus” szociális célú tűzifa támogatásként pedig rekord mennyiséget, azaz 358 köbmétert vásárolt az önkormányzat.

szocialis-tuzifa.jpg

(A szociális tűzifát Letenyén is házhoz szállítják)

A támogatás mértéke 14.000 Ft + ÁFA/erdei köbméter összeg volt, melyhez az önkormányzat 1.000 Ft + Áfa/erdei köbméter összeget tett hozzá önerőként, melyhez a szállítási költségek is hozzáadódtak. A tűzifát a Zalaerdő Zrt-től vásárolta az önkormányzat.
Farkas Szilárd továbbá elmondta, hogy összesen 246 kérelem érkezett a felhívásokra.
A bizottság az ide vonatkozó rendeletekben megfogalmazottak szerint járt el.
A helyi szabályozások szerint annak lehet megállapítani szociális célú tűzifa támogatást, akinek a háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 300 %-át, egyedül élő esetén pedig a 450 %-át.
A rendelet kitér arra is, hogy mely esetben kell előnyben részesíteni a kérelmezőket. Fontos kritérium azonban az, hogy azonos lakóingatlanban élő személyek közül csak egy kérelmező részére állapítható meg a természetbeni támogatás és legfeljebb 5 erdei köbméter adható háztartásonként.
A kérelmeket november 15-ig lehetett benyújtani a helyi önkormányzathoz, a tűzifa kiszállítása pedig 2019. február 15-éig fog megtörténni.
A bizottság döntése alapján 17 kérelmező elutasításban részesült a magas jövedelmi viszonyok miatt, 197 kérelmező kapott a bizottság döntése alapján 2 köbméter tűzifát, 32 kérelmező pedig 1 köbmétert.