Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.28

Kétnapos horgászpalánta gyermektábor volt Letenyén

Július 23. és 24-e között a Zala megyei Letenyei I.számú kavicsbánya-tavon kapott helyet a Horgászpalánta gyermektábor.
Ugyan a teljes programot a tábor előtt egy két nehézség megváltoztatta, de a tábor hangulatára nem lehetett panasz a közel 40 fokos tikkasztó nyári meleg, valamint a szombat esti vihar ellenére sem.

Közel 50 ember vett részt a rendezvényen, melynek tógazdája, Bogácsi Csaba kíváló házigazdának bizonyult, nem mellesleg a tó halállománya a nagy meleg ellenére nagyon aktív volt a gyerekekhez, így elmondható, hogy nagyon is jelesre vizsgáztak.

letenye-horgasztabor-2022-0.jpg

A Haldorado képviseletében Fehér Boga Pál, a Mikbaitstől Molnár Zoltán, Carp Friend Baitstől (Horváth Csaba) Kápolna László, valamint Grumpy old carp man abroadtől pedig Andrew Hudson, akik mint a jövő horgász generációjának kiemelt támogatói is részt vettek, sok hasznos tanáccsal  ellátva a kis palántákat és természetesen rengeteg ajándékot hoztak számukra, melyekkel még eredményesebben tudnak majd horgászni, aminek persze mindenki nagyon örült. Hozzájuk csatlakozott még Bocskai Marci és Szabó Krisztián is, akik a tavalyi évhez hasonlóan segítették a horgászatot.

Szombat kora délelőtt hamar megteltek a horgászhelyek a táborba érkezőkkel, mely komoly előkészületekkel telt, hiszen a nagy meleg ellen napernyőkre, sátrakra szükség volt, mindamellett pedig a horgászkészségeket is a megfelelő helyre kellett irányítani, helyezni.
Mikor mindenkinek és mindennek megvolt a helye, indult is a peca, a gyerekek nagy élvezettel vetették bele magukat. A halak hamar jelentkeztek, és az öröm és boldogság csak úgy áradt a fiatal generációból. 

letenye-horgasztabor-2022.jpg

Sokszor az sem volt ritka, hogy egy-egy pecabot életre kelt és gondolta úszik egyet, mert a másik végén valami hihetetlen erővel húzta. Persze süvítettek is a fékek sokszor, és jó pár hal le is akadt, de a gyerekek nem bánkódtak, a nagy izgalom mellett újra szereltek, csaliztak és már ment is újból a bevetés, s ha a kapáskedv lankadt, újabb és újabb-féle csalikat próbáltak ki, és valahogy hamar ráéreztek mindig, hogy mi az ami a halaknak nagyon éppen akkor abban az időben bejön.

A gyerekek leleményesen horgásztak, külön öröm volt, hogy sokat segítenek egymásnak, tanácsokkal, szákolással, csalikkal vagy éppen etetőanyaggal,  nem voltak irigyek a másik halára.  Ismét újabb barátságok születtek, felejthetetlen élményekkel gazdagodva.
Az étkezéseket előre megbeszélt időpontokban a fősátorban biztosították a táborlakók számára,  melyben a segítség terén a szülők és kísérők is kivették a részüket, igazi közösséget alkotva.

A családias hangulatba még az is belefért, hogy az esti vacsoránál gitáros élőzenével lepjék meg a táborozókat. Retró hangulat, mely sokunkban a régi időket idézte fel. Talán kellett is ez, kilépve a rohanó világ zajából, a légkör igazán magával ragadó volt, sok addig ismeretlen ember, melyet egy tábor hoz össze. Persze a balatoni lángos mellett a letenyei tábori lángos sokkal jobb volt, melyet még igazi túrós rétessel is fel tették az i-re a pontot.

letenye-horgasztabor-2022-2.jpg

Minden,  amit igazából ez a tábor adhatott, ott volt elrejtve a mindennapi életbe, de azok az emberek, akik benne voltak, hamar rátaláltak. Nem itt találtuk fel a spanyol viaszt, nem mozgattunk meg hegyeket, csak egyszerűen élveztük azt, amit gyermekeink szemében láttunk.
Ezeket visszük magunkkal, ezekre emlékezünk majd. Találkozunk legközelebb is.

Eredményes horgászatot kívánok mindenkinek. Mindenkit szeretettel vár a Letenyei I.számú kavicsbánya-tó
És ami még itt a végére egy szuper hír: TÓGAZDA AJÁNDÉKA : a 14 és 14év alattiak egész augusztusban továbbra is a vakációban díjmentesen horgászhatnak a helyi szabályok betartásával.  Minden támogatónak külön köszönet, hogy ez a gyerek tábor megvalósulhatott - tudtuk meg Bogácsi Csabától, a horgásztó tulajdonosától. (Forrás, információk és további fotók itt:
Letenyei I.SZ. Kavicsbánya-Tó)