Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.06.11

Késsel fenyegetve raboltak ki egy járókerettel közlekedő férfit Letenyén

Két  büntetett és egy  büntetlen előéletű 25, 29 és egy 14 éves terhelt 2018. augusztus 19. napján 23 óra 30 perc körüli időben felfigyelt a letenyei élelmiszer áruház parkolójában várakozó  mozgásában korlátozott – járókerettel közlekedni képes – sértettre és elhatározták, hogy pénzt szereznek tőle.

kes.jpg

(Fotó: Rendőrség)

A terheltek a helyszínre két késsel érkeztek, melyeket előzőleg önvédelmi célból vettek magukhoz. A terheltek együttesen léptek fel a sértettel szemben, és miután az I.r.  terhelt 500 Ft-ot kért a sértettől, mely felhívást a sértett elutasított, az  I.r. terhelt az előzetesen III.r. fk. terhelttől átvett és immár nála lévő kést a sértettnek szegezte és többször megfenyegette azzal, „hogyha nem ad pénzt, akkor elvágja a torkát”.

A II.r. terhelt a másik kést ekkor szintén a kezében tartotta. A sértett a terheltektől való félelmében hagyta, hogy az I.r. terhelt közben a ruházatát átkutatva Vodafone Smart n8 típusú 45.000 Ft-os mobiltelefonját a nadrágzsebéből magához vegye.

A sértett az elvételt követően azonnal visszakérte a telefonját, de a kérés eredménytelen maradt, és a terheltek észlelve, hogy rendőrautó érkezett a helyszín közelébe, elfutottak a parkolóból. A készüléket I.r. terhelt az elkövetést követően 500 Ft-ért értékesítette otthonában  egy letenyei lakosnak, akitől a készüléket a nyomozó hatóság lefoglalta, majd az eljárás folyamán a lefoglalás megszüntetése után a sértettnek kiadta.

A sértett fenyegetéséhez használt kések, amiket III.r. fk. rejtett el, röviddel az elkövetés után a helyszín közelében elfogott III.r. fk. és II.r. terheltek közreműködésével feltalálására és lefoglalásra kerültek. I.r. terhelt elfogására az éjszaka folyamán már otthonában került sor.

Az ügyben a Zalaegerszegi Járási  Ügyészség  csoportosan elkövetett rablás  bűntette miatt emelt vádat - értesült a Letenye Média dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.