Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.03

Keresztút Letenyén

Nagypénteki keresztutat Letenyén már az ötvenes években is tartottak, a hagyományt Lukács Vilmos szervező és segítői 2015-ben élesztették újjá. A keresztút - amelyet a családokért, a betegekért és hazánkért ajánlottak fel -  pénteken reggel 9 órakor az egyedutai városrészben lévő Rákóczi utcai un. "faluvégi kereszttől" - Kurucz kereszt - indult.

 

letenye-keresztut-2017-1.jpg

(A keresztút az egyedutai városrészben. A keresztet viszi Dallos Tiborné, mögötte Merkli Ferenc plébános és Lukács Vilmos szervező)


A keresztút Merkli Ferenc a vasszécsenyi Nagyboldogasszony plébánia plébánosának vezetésével indult útjára, a környékszerte népszerű pap egykoron Németh Károly esperes-kanonok mellett Letenyén is szolgált.
A mintegy 14 kilométeres keresztút során a menet többek között megállt a Rákóczi utcai kápolnánál, az egyedutai városrészben lévő temetőben állított keresztnél is.

 

letenye-keresztut-2017-2.jpg

(A keresztút az egyedutai városrészben lévő temetőben. A keresztet viszi Dallos Tiborné, mellette Merkli Ferenc plébános, mögöttük Lukács Vilmos szervező)


A keresztút a Szent Imre herceg, a Béc utca, a Béci hegy, az Öreg hegy útvonalon haladt és a letenyei Szentháromság-templomnál lévő kereszt volt a végcél. Az elmélkedések során a Mi Atyánk és az Üdvözlégy Mária imádságok is elhangzottak.
Lukács Vilmos szervező honlapunknak elmondta, a letenyei keresztút jövőre sem marad el.