Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.05.30

Kennelt vásárolt a letenyei önkormányzat

Farkas Szilárd letenyei városvezető kereste meg honlapunkat azzal a tájékoztatási szándékkal, hogy az elmúlt hónapokban, hetekben jó néhány alkalommal érkeztek az önkormányzathoz állampolgári jelzések, bejelentések arra vonatkozóan, hogy kutyák - főként és elsősorban a kutyatulajdonosok felelőtlensége miatt – felügyelet nélkül kóborolnak a városban.

A polgármester kiemelte, szem előtt kell tartani a felelős és gondoskodó állattartás módját, annak szabályait be kell tartani minden kutyatulajdonosnak. A közterületen kóborló kutya beazonosítható tulajdonosa pedig bírságban részesül.

Az állampolgári bejelentések okán a városi önkormányzat úgy döntött, hogy szabványos kutyakennelt szerez be, mely segítséget nyújt az állat befogása és ideiglenes elzárása kapcsán mindaddig, amíg az állatmenhelyről megérkezik a szakember, továbbá arra is lehetőség van, hogy a nagykanizsai állatmenhelyre beszállítsák a kutyákat a kennelben.

Végül a polgármester elmondta, bízik abban, hogy a kutyatulajdonosok valamennyien átérzik a felelős állattartás fontosságát, melyre egyben fel is hívta a figyelmet.

letenye-kobor-kutya.jpg