Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.09.23

Ismét rekord mennyiségű szociális tűzifát oszthatnak szét Letenyén

A napokban belügyminiszteri döntés született Letenye Város Önkormányzata által, a nyár végén benyújtott szociális célú tűzifa pályázat elbírálását illetően.

A miniszteri döntésnek köszönhetően városunk önkormányzata mintegy 6.743.700 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. Kiemelendő, hogy ekkora összegű és mértékű támogatást utoljára 2018-ban ítéltek meg városunknak. A támogatásból 354 erdei köbméter keménylombos tűzifát tud vásárolni önkormányzatunk a jövőben.

fatuzeles.jpg

A képviselő-testület további feladata október hónapban az lesz, hogy megalkossa a szociális célú tűzifa támogatás szabályairól szóló önkormányzati rendeletet, abban pedig részletesen szabályozza a kérelem benyújtására jogosultak körét.
 
A rendelet megalkotását és elfogadását követően az önkormányzat a letenyei lakosság körében meghirdeti a programot, majd ezt követően nyílik majd lehetősége az állampolgároknak a kérelmek benyújtására. A benyújtott dokumentumokat, kérelmeket a Humán- és Ügyrendi Bizottság bírálja el a karácsony előtti időszakban.

Ismét köszönjük a Belügyminisztérium jelentős összegű és mértékű támogatását! - tájékoztatott Facebook oldalán szerdán Farkas Szilárd letenyei polgármester.

313 köbméter szociális tűzifát osztanak szét Letenyén

Letenye Város Önkormányzata a Belügyminisztérium által kiírt szociális célú tüzelőanyag pályázaton mintegy 313 erdei köbméter jóváhagyott mennyiséget vásárolhat közel 7 millió forint értékben. Hamarosan megalkotjuk a helyi önkormányzati rendeletet, majd ezt követően meghirdetjük a lakosság körében a tűzifa pályázatot. Kérem, figyeljék a helyi kábel tv-t, vagy a letenyei hivatalban az önkormányzati hirdetményfalon elhelyezett felhívást vagy a Facebook oldalt.