Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.20

Ismét képviselő lett Letenyén Dömők József

Letenye Város Képviselő-testülete július 19-én ülésezett a Városházán. A testület részére mandátum betöltése tárgyában tájékoztatást adott a helyi választási bizottság elnökhelyettese. Boáné Pintér Erzsébet elmondta, hogy a bizottság július 10-én tartott ülésén Dömők József Zoltán részére mandátum került kiadásra. Az ünnepélyes eskütétel után Dömők József képviselő bekapcsolódott a testületi munkába és tagja lett a város humán és ügyrendi bizottságának.

letenye-kepviselotestulet-2018-domok-jozsef.jpg

(A kép jobb oldalán az első Dömők József. Fotó: Tóth Zsolt)

Az ülésen tájékoztattam a képviselőket és a helyi lakosságot a strandfürdő felújítása irányában tett lépésekről, valamint beszámoltam a civil szervezetek részére nyújtott támogatásokról is. Ismertettem, hogy az egészségházban működő fogorvosi székek cseréjére és fogászati röntgengép beszerzésére benyújtott pályázat elutasításra került, azonban az eszközök beszerzését az emberi erőforrások miniszterénél is szorgalmaztam.

A vidékfejlesztési program egyik felhívására benyújtott iskolai főzőkonyha felújítási pályázat 16.307.518 Ft összegű támogatásban részesült. A pályázati önrész mértéke 15%-ról 10%-ra csökkent. A pályázat benyújtásának célja az önkormányzat tulajdonában lévő főzőkonyha felújítása volt. A rekonstrukció eredményeként a jövőben megvalósulhat a konyha víz- és szennyvízvezeték rendszerének cseréje, a csempe- és járólap burkolatok megújítása. A felújítás tárgyát képezi az étkező új bútorainak beszerzése és a konyhai eszközök modernizálása is. A kivitelezési munkák várhatóan a jövő év nyarán kezdődhetnek meg, módosítani szükséges a pályázatban szabályozott mérföldköveket is a döntés időbeli elhúzódása végett.

A képviselő-testület az ülésen meghatározta a 2018/2019. nevelési évben indítható óvodai csoportok létszámát, mely szerint szeptembertől 6 csoportban, a 150 férőhelyre várhatóan 130 óvodás kezdi meg az oktatási-nevelési évet.

Első alkalommal módosításra került az önkormányzat 2018. évi költségvetése. A módosítást a működési támogatások, az előirányzat emelés, ingatlan értékesítésből származó bevétel és a pénzmaradvány összegének csökkentése indokolta. A módosítások alapján a költségvetés bevételi és kiadási főösszege megnövekedett, így a költségvetés főösszege 2.489.817.315 Ft-ra változott.

A testület az ülés második felében határozott a helyi kitüntető címek adományozásáról, megtárgyalta a „Leromlott városi területek rehabilitációja Letenyén” című településfejlesztési projekt ingatlanügyeit, módosította a 2018. évi közbeszerzési tervet, és döntött négy közbeszerzési eljárás megindításáról.
Ütemezetten pár héten belül megkezdődnek a Zöld város program kivitelezési munkálatai.

Egy vidékfejlesztési pályázatnak köszönhetően a város déli részében felújításra kerülnek a 099/5, 0150, 0152/2 helyrajzi számú külterületi utakat, hamarosan megindulnak a közbeszerzési eljárások a Letenyei Hóvirág Óvoda funkcióbővítése, a határon átnyúló „Happy Bike” és „Attractour” (kastélyfelújítás) projektek kapcsán is.

Azonban a nyertes pályázatok esetében némi időbeli csúszás tapasztalható, amely nem veszélyezteti a projektben kitűzött mérföldköveket és a projektek határidőre történő megvalósítását. A csúszást a késői bírálati döntésekkel, a csökkentett pályázati támogatási összegekkel, a műszaki tartalmak indokolt csökkentésével és a beruházások során megemelkedett építőipari és kivitelezői árakkal magyarázom - írta Facebook oldalán Farkas Szilárd, Letenye Város Polgármestere.