Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.11.12

Iskolakezdési praktikák szülőknek a letenyei suliban

A Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskolában november 10-én délután került sor az iskolakezdési praktikák elnevezésű program megtartására. Az alsó tagozatos munkaközösség a hagyományokhoz híven ebben a tanévben is segítséget nyújtott a szülőknek abban, hogyan tudnak hatékonyan foglalkozni gyermekeikkel.
Ferenczi Izabella a kisiskolás kor pszichés jellemzőiről tartott előadást. Tamásné Csordás Gabriella gyógypedagógusi, valamint szülői szemmel világított rá a tanulási nehézségekre.
Tóthné Wirth Judit a finommotorika fejlesztésének lehetőségeiről beszélt. Tóthné Hóbor Edit a matematika tantárgy, Kovács Gyuláné pedig a magyar nyelv és irodalom tanításáról, valamint a mindennapos testnevelésről szóltak.
Az elmondottak rávilágítottak arra, hogy játékosan, különféle tevékenységeken keresztül szinte észrevétlenül is el lehet jutni a tudás birodalmába. Az előadások után jó hangulatú beszélgetéssel zárult a rendezvény. A szülők a számtalan ismeret mellett egy linkgyűjteménnyel is gazdagodtak, mely azokat az internetes oldalakat mutatja be, amelyek érdekes gyakorló feladatokat kínálnak.

(Kép és szöveg: Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola)

 

letenye-iskolakezdesi-praktikak.jpg