Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.17

Ingyen tisztítószer csomagokat osztanak Letenyén, Kistolmácson, Murarátkán és Zajkon

A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület EFOP-1.3.5.-16-2016-00007 kódszámú sikeres pályázata keretében higiéniai-tisztasági csomagot adott át a Letenyei Család- és Gyermekjóléti Központnak az új koronavírus járvány terjedésének lassítása és hatásainak csökkentése érdekében.

Ez év április hónapban a letenyei önkormányzat 250 rászoruló család részére tisztítószer-csomag kiszállítást és átadást valósított meg. A tisztítószer-csomagok helyi vállalkozótól történő beszerzéséről döntésemnek megfelelően városunk önkormányzata gondoskodott, melynek forrására a 2020. évi költségvetésben tervezett civil szervezetek támogatására létrehozott alapot jelöltem meg. Ugyanezen civil alap biztosította tavasszal, a letenyei háztartásokhoz eljuttatott higiéniai, magas hőfokon mosható felnőtt és gyermek szájmaszkok forrását is.

 

tisztitoszer-csomag-1.jpg

 

A jelen pályázat keretében átvett csomagok Letenye, Kistolmács, Murarátka, Zajk településeken kerülnek kiosztásra a leginkább veszélyeztetett családok körében az önkormányzatok közreműködésével és a Letenyei Család- és Gyermekjóléti Szolgálat segítségével, ajánlásával. A személyes kapcsolatok, kontaktok csökkentése érdekében az átadás érintésmentes módon történik meg a napokban.

A COVID-19 világjárvány megjelenése óta az alapvető higiéniai szabályok betartása különösen fontossá vált, nemcsak az intézményekben, de a letenyei háztartásokban is. A hatékony megelőzés, elővigyázatosság érdekében jelen adomány ismét komoly segítséget jelenthet a rászorulók körében.

A 2020-as év más egy kicsit! Valamennyiünk számára nehezebb volt, mint az előző évek! A koronavírus járvány és az attól való félelem vált életünk meghatározó részévé. A járvány rengeteg embert hozott előre nem látható, sokszor nehéz helyzetbe. A letenyei önkormányzat közreműködésével a Letenyei Család- és Gyermekjóléti Központ ezért idén különösen fontosnak tartja az adományok gyűjtését illetve a szerepvállalást az adományok közvetítésében, azok kiosztásában.

 

tisztitoszer-csomag-2.jpg

 

A kiosztott csomagok segítséget nyújtanak azon háztartásoknak, akiknek a járvány miatt bizonytalanná vált a megélhetése.
Köszönöm Mikóné Farkas Ildikó alpolgármester asszonynak és Pál Zoltán, Kerkaszentkirály község polgármesterének, valamint a családsegítő központ munkatársainak közreműködését!
A közeljövőben, Karácsony előtt újabb csomagok kiosztására kerül sor, melyet a letenyei családsegítő központ valósít meg a letenyei önkormányzat együttműködésével.

A letenyei önkormányzat az új koronavírus járványhelyzettel összefüggésben minden lehetőséggel élt az év folyamán, hogy szociális és egyéb támogatást nyújthasson a letenyei családoknak: szociális földprogramot valósítottunk meg, szociális tűzifa került kiosztásra házhoz szállítással, fertőtlenítőszereket osztottunk, tisztítószereket adományoztunk, 6 éves kor felett magas hőfokon mosható maszkot kapott valamennyi letenyei állampolgár, rendkívüli települési támogatásokról döntöttünk az év folyamán, lakásvásárlási támogatást nyújtottunk a fiatalok számára, Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer által tanulókat támogattunk, a Mura Nemzeti Program keretén belül megvalósuló Tehetség Ösztöndíj Programból 47 pályázót támogattunk.

A jövőben is minden lehetőséget meg kívánunk ragadni annak érdekében, hogy a letenyeiek támogatásban részesülhessenek.
Szívből örülök annak, hogy ismét segíthettünk! - írta Facebook oldalán csütörtökön Farkas Szilárd letenyei polgármester. (Fotók: Letenyei Család- és Gyermekjóléti Központ)