Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.08.01

Indul a választáson a letenyei polgármester

A köztársasági elnök október 13-ára tűzte ki a helyhatósági önkormányzati választásokat. Farkas Szilárd letenyei városvezetőt kérdeztük a jövőbeni céljairól, aki immáron 5 éve dolgozik a képviselő-testülettel város érdekében.

letenye-farkas-szilard-polgarmester-2019.jpg

(Farkas Szilárd letenyei polgármester)

2014-ben, amikor a programom kitűzésén munkálkodtam, akkor mottóm a „Gondolkodjunk globálisan, cselekedjünk helyben, Letenyén” címet viselte. A ciklusom ideje alatt e mottót tartottam szem előtt. Szívesen emlékezem vissza a kezdetekre. A választási programom egyik legfontosabb alappillére a pályázati lehetőségek maximális kihasználását szorgalmazta, mind a településfejlesztési, mind pedig a határon átnyúló pályázati források megszerzése érdekében. Nagyrészt a 2014-ben megfogalmazott és kitűzött célok sikerültek vagy éppen megvalósítás alatt vannak.

 

A településfejlesztési programokból, a határon átnyúló pályázatokból, a vidékfejlesztési pályázatokból, a minisztériumok által kiírt pályázatokból, valamint az erőforrás operatív programokból közel 2 milliárd forintot tudhattunk magunkénak, mely jelentős forrás egy kisváros fejlesztésében. Persze ezzel együtt tudom és látom, hogy a jövőre vonatkozóan még nagyon sok tennivalónk van. A város belterületi gyalogjárdái, közforgalmi útjai nem megfelelő állapotban vannak, helyenként teljes felújításra szorulnak, úgy ahogy a zártkerti ingatlanok felé vezető utak is. Ugyancsak kardinális probléma az ivóvíz kutak és ivóvízhálózat mielőbbi rekonstrukciója.

 

Zajlanak a város különböző pontjain az önkormányzati beruházások, akár az óvoda felújítását, a kastélypark megújítását, vagy az egyedutai volt művelődési ház felújítását is említhetném. Előkészítés alatt van a letenyei téglagyár területén egy újabb fejlesztés, melyre a város önkormányzata mintegy 470 millió Ft pályázati támogatást nyert. Már jövőre is gondolt a képviselő-testület, hiszen újabb pályázatokat nyújtottunk be. folytatni kívánjuk a Szapáry-Andrássy kastély felújítását, létre kívánunk hozni egy ökocentrumot, valamint az egyedutai óvodában az épület energiakorszerűsítése, valamint a kültéri játékok megújítása is tervben vannak. Kedvező pályázati eredményre számítok a letenyei ipari park további közművesítése terén is. Várjuk a bírálóbizottságok kedvező döntéseit.


Az önkormányzati választások kitűzésének napján a helyiek megkerestek és érdeklődtek, hogy mi a jövőbeni tervem, célom, folytatnám-e a már megkezdett feladatokat? Sokat beszélgettem velük, ők pedig biztattak. Mindezek fejében a letenyei polgárok és civil szervezetek felkérésére úgy döntöttem, hogy az őszi önkormányzati választásokon ismét megmérettetem magamat, szeretném a már megkezdett munkát folytatni a következő ciklusban is. A kampányidőszakban különböző kommunikációs felületeken, élőszóval is kívánom tájékoztatni a lakosságot a megkezdett munka befejezéséről, a jövőbeni elképzelésekről, tervekről – nyilatkozta honlapunknak Farkas Szilárd.