Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.01.02

Ilyen döntések születtek az óév utolsó testületi ülésén Letenyén

December 12-én délután soros képviselő-testületi ülést hívott össze a polgármester a városházán, mely 2019-ben az utolsó ülés is volt egyben. A testületi munkát várhatóan 2020. január második felében folytatják.

 

A polgármester tájékoztatójában beszámolt a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola versenyeredményeiről, valamint tájékoztatást nyújtott a civil szervezeteknek megítélt támogatásokról. Továbbá beszámolt a Séta-téri lépcsőjavítással kapcsolatban, valamint a kemping területét érintő beruházásról is szólt. Kiemelte: jövő tavasszal - amint az időjárás lehetővé teszi - természetesen folytatni kívánják a közterületi karbantartási feladatokat.

 

letenye-kozgyules-2020.jpg

(Munkában a letenyei közgyűlés. Fotó: Tóth Zsolt)

 

A képviselő-testület az ülés további részében elfogadta a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal 2019. évi tevékenységéről szóló beszámolóját, megvitatta az adóhatóság 2019. évi beszámolóját, valamint megtárgyalta a 2020. évi belső ellenőrzési tervet, mely napirendi pontokat a Városfejlesztési és Gazdasági Bizottság is részletesen megtárgyalt.

 

Az ülésen módosításra került a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról szóló 8/2017. (X.31.) számú önkormányzati rendelet, melynek értelmében 2020 január 1-jétől csak azon háztartási hulladékgyűjtő edényeket üríti a szolgáltató, melyekre felkerül a zöld színű – többek között a lakcímet, az edény méretét is tartalmazó – matrica. A lakosság postai úton kapta meg a matricákat.

 

Az ÉKKÖV Kft. és az önkormányzat között megkötendő - kibővített parkgondozási feladatokkal járó - parkgondozási feladatellátási szerződést 6 igen és 1 tartózkodás mellett fogadta el a képviselő-testület, melynek értelmében a Kossuth utcai sövények, közterületi zöldterületek nyírása is a cég feladata lesz, úgy ahogy a kastélypark karbantartása is. Döntöttek a karbantartási feladatok átadásáról is, így 2020. február 1-jétől az egészségházban dolgozó 1 fő karbantartó az ÉKKÖV Kft. alkalmazottja lesz.

 

A takarítással kapcsolatos feladatok ÉKKÖV Kft. részére történő átadását egyhangúlag nem támogatta a képviselő-testület, így az egészségházban és az önkormányzatnál dolgozó 4 fő takarítónők 2020. január 1-jétől továbbra is az önkormányzat alkalmazottai lesznek.

 

Az ülésen felülvizsgálatra került a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló önkormányzati rendelet, valamint a testület döntött a kegyeleti közszolgáltatási szerződés módosításáról is.

 

A képviselő-testület ugyancsak meghozta döntését az ÉKKÖV Kft. könyvvizsgálójával kötött szerződés tárgyában, valamint megállapította a könyvvizsgáló díjazását is, mely az infláció 2,9%-os mértékével került megemelésre, így éves szinten a cég könyvvizsgálatáért 360.150 Ft-ot fizet az önkormányzat. Hamarosan megkezdi munkáját a cég új felügyelőbizottsága is.
Zárt ülésen három bérlakás bérleti jogviszonyának meghosszabbításáról is határozatot hozott a testület, egyenként 5 év határozott időtartamra.

 

A polgármester az ülést követően megköszönte az önkormányzati helyhatósági választásokat követően megalakult képviselő-testület munkáját.
Farkas Szilárd polgármester elmondta, hogy a 2020-as év is aktív képviselő-testületi munkával fog telni, hiszen a folyamatban lévő beruházások, projektek tavasz végéig befejeződnek, de számos döntés meghozatalára van még szükség mindezek érdekében. Lapunkat arról is tájékoztatta a városvezető, hogy új beruházások is indulnak 2020-ban, új közösségi teret kívánnak létrehozni, valamint az óvodai fejlesztések kezdődnek meg a nyertes pályázatoknak köszönhetően.