Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.09

Így áll a letenyei tanuszoda építése

Farkas Szilárd letenyei polgármester tájékoztatta honlapunkat, hogy az elmúlt hetekben helyiek keresték meg az önkormányzatot a helyi tanuszoda beruházás vonatkozásában. Sokan felvetették, hogy a kivitelezés megállt, hónapok óta nem látni annak folytatását. Utánajártunk, vajon mi történhetett?

A polgármester hivatalos levélben kereste meg a beruházás jelenlegi állapotáról szóló tájékoztatás miatt a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt-t, mely levélre napokon belül az alábbiakat reagálta a cég – szó ismertette a letenyei városvezető, aki megjegyezte a 30. héten tartott kooperáción elhangzottak alapján szembesült először a jelenleg felmerült problémákkal.

letenye-tanuszoda-2020.jpg

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megvalósuló letenyei tanuszoda beruházás kivitelezési munkáit a Beruházási Ügynökség/BMSK Zrt. által kiírt közbeszerzési eljárás során kiválasztott Dunántúli Magasépítő Kft. 2021. tavaszán megkezdte.

A kivitelező a beruházás korábbi erdős területének előkészítése után, az építmény alapjainak földmunkái során olyan, előre nem látható alapozási problémával szembesült, amelyek miatt az alapozási tervek módosítása vált szükségessé. A módosítások kidolgozása, illetve az ehhez szükséges egyeztetések soron kívül megkezdődtek és jelenleg is zajlanak. A Beruházási Ügynökség és a beruházás megvalósításában résztvevők mindent megtesznek az időveszteség behozatalára. Az előírásoknak megfelelő kivitelezés csak a jóváhagyott tervel és az ehhez szükséges további forrás biztosítását követően folytatható.

letenye-tanuszoda-2.jpg

Farkas Szilárd polgármester elmondta: személyesen vett részt az egyeztetéseken, aki emlékeztetett arra is, hogy a megjelölt helyszínek közül a beruházó a helyi általános iskola, városi óvoda mögötti 1668/3 hrsz-ú ingatlant választotta ki, melynek tulajdonjogát az önkormányzat ingyenesen átruházta a Magyar Állam részére, sőt a térítésmentes átruházásról szóló szerződést már 2020. január 14-én Budapesten aláírták.

Ezzel az önkormányzat a rárótt feladatát teljesítette. A városvezető azonban kiemelte, az önkormányzat az egyeztetések során minden alkalommal partner volt és partner lesz a jövőben is, a rárótt feladatán kívül is segíteni kívánja a beruházás mielőbbi sikeres megvalósulását.

A polgármester végül hozzátette, bízik abban, hogy a projekt befejezési határideje jelentős mértékben nem módosul és jövő év őszén, telén már igénybe tudják venni a letenyeiek és a járás iskoláiban tanuló gyermekek, továbbá a felnőttek is a létesítményt. Az 1300 négyzetméter hasznos alapterületű létesítményben egy 25 méteres, hatpályás, szabványméretű medence és egy 10x6 méteres tanmedence épül, amely nem csak a diákok úszásoktatásának, de akár a szabadidő- és versenysportnak is lehetőséget ad a településen.