Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.28

Idén nem nyitott ki a letenyei termálfürdő

Ismert, hogy a koronavírus- járvány az önkormányzatokat is nehéz helyzetbe hozta – bocsátotta előre Farkas Szilárd polgármester. Nincs ez másként Letenye esetében sem, ezért az önként vállalt feladatainkat át kellett gondolnunk a 2021-es évre vonatkozóan. Ezek közé tartozik például a fürdő és a hozzá kapcsolódó kemping idei megnyitása és üzemeltetése is.

Mivel a strandfürdő szezonálisan üzemel, a számítások alapján a döntés meghozatalának pillanatában deficites lett volna a működtetése, ugyanis június elején, a még hatályos szabályozás védettségi igazolványhoz köti a belépést – mondta a városvezető.

letenye-termalfurdo-2019-2.jpg

(Fotó: archív)

Emiatt valószínűleg a látogatók száma is jóval kevesebb lenne, ami magától értetődő módon még kevesebb bevételt eredményezne. Másrészt amikor tavasszal a képviselő-testület véleményét figyelembe véve döntés született az idei zárva tartásról, még teljesen más volt a pandémiás helyzet, szerintem senki nem tudta akkor megmondani, mi várható az idei nyáron. Márpedig, sajnos egy ilyen létesítményt nem lehet egyik napról a másikra megnyitni, hosszas előkészület és pénzügyi forrás is szükséges hozzá. Képviselőtársaimmal együtt abban bízom, hogy a járványhelyzet végre nyugvópontra jut, és jövőre már megnyithat a letenyei fürdő és kemping.


A polgármester beszámolt arról is, hogy vegyes fogadtatása volt a létesítmény zárva tartásának. Voltak, akik felháborodásuknak adtak hangot a városban, sőt a közösségi oldalakon is megjelentek ezen vélemények, de voltak, akik attól féltek, hogy egy újabb fertőzési hullám indulhat el, ha a létesítmény megnyitja kapuit. Mindenesetre úgy vélem, egyelőre nem lehet megmondani, hogy ősszel lesz-e negyedik hullám, illetve a nyár hogyan és miként alakul a belföldi turizmus terén, esetleg berobban-e újabb járvány.


Sokan még a közterületeken is viselik a maszkot, félnek az úgynevezett delta-variánstól, sokan még nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, de ennek az ellenkezője is tapasztalható. Mindenesetre jómagam az óvatosságot tartom szem előtt, az emberélet csak egyszer adatik meg. Láttunk erre bőven sajnálatos és tragikus eseteket – fogalmazott a polgármester.


Farkas Szilárd arról is beszélt: a minimális karbantartásokat idén is elvégzik, a terület kaszálását, ahol szükséges, ott pedig a gyomtalanítást, augusztusban, szeptemberben pedig a medencék és a gépészet felülvizsgálatára, javítására kerülhet sor. A munkálatokhoz az önkormányzat a költségvetésében biztosítja a szükséges forrásokat.