Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.05.05

Húsvéti kirakatverseny Letenyén

Az adventi időszakhoz hasonlóan Húsvét előtt ünnepi dekoráció készítését szogalmazta a Letenyéért Közéleti Egyesület és a város önkormányzata.
Az önkormányzat és az egyesület törekvése is azonos, azt szeretnék, ha a városkép nem csak a közterek szépítése, virágosítása révén lenne szebb, hangulatosabb, hanem az üzletek is vevőcsalogatóbbak lennének.
Letenye Város Önkormányzata és a Letenyéért Közéleti Egyesület 3 főből álló zsűrije az ünnepeket követően értékelte a letenyei üzletek húsvéti dekorációit, kirakatait.
A kirakatok fényképezése során az volt a tapasztalat, hogy akik igényesek az üzletük megjelenésére, ők mindig időszerű dekorációval várják a nézelődőket és a betérőket. A felhívások hatására több új, figyelemfelkeltő alkotás is született, de volt néhány üzlet, akik talán az üzletpolitikájuk miatt nem készítettek ünnepi dekorációt. Jó lenne, ha minden kereskedelmi egység úgy érezné, hogy megéri ez a kis plusz munka, hiszen biztosan van hozadéka egy figyelemfelkeltő, szép kirakatnak. Jobb betérni egy olyan üzletbe, ahol már kirakatban látható, hogy aktuális kínálattal, figyelmességekkel várják a vevőket, nem is beszélve a városkép, a hangulat javításáról.
A zsűri úgy döntött, hogy ez alkalommal azokat az egységeket jutalmazza, akik már korábban is megérdemelték volna, illetve valami újszerű, szemet odavonzó dekorációt valósítottak meg. Nagyon bíznak azok megértésében, akik szintén szépet alkottak, de most lehetőség híján kimaradtak az elismerésből.

 

letenye-husveti-kirakatverseny.jpg


Mindhárom helyezett az oklevél mellé Szabó Katalin grafikus akvarelljét és egy tavaszi virágcsokrot, a különdíjas csoport pedig édességcsomagot kapott. A jutalmakat a zsűri az érintett üzletekben adta át 2016. április 26- án.
I. helyezés: Göncz Tiborné használtruha üzlete
II. helyezés: BIO NATURA üzlet
III. helyezés: Állatpatika, állatgyógyszertár
Különdíj: Flórián téri lakóközösség egy új köztéri húsvéti dekoráció megvalósításáért

A felhívást meghirdetők szívből gratulálnak a helyezetteknek és a dekorálásban résztvevő üzletek tulajdonosainak! Külön köszönet azoknak az üzleteknek, akik minden alkalommal az alkalomnak megfelelő kirakatokkal várják a vevőket, a nézelődőket.