Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.28

Hosszabb időre lezárják a Letenye - Goričan I. közúti határátkelőhelyet!

Az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztálya tájékoztatása szerint a Letenye - Goričan I. közúti határátkelőhely 2019. március 18. és 2019. július 31. között lezárásra kerül a Mura-híd felújítása miatt.

letenye-hatar.jpg

(A régi határátkelőhely helyett az autópálya átkelőnél - Goričan II.- lehet a határt átlépni egy ideig Letenyénél)

Letenye - Goričan I. közúti határátkelőhelyen jelenleg az autóbusz-forgalom kivételével a személyforgalom és a teherforgalom határátléptetésére van lehetőség. A Mura-híd átépítésének időszakában a fenti forgalmi kategóriák határátléptetésére Letenye - Goričan II. autópálya határátkelőhelyen kerül sor. A teherforgalom ellenőrzésére az autópálya határátkelőhely autóbusz forgalmi sávjában, a személyforgalom ellenőrzésére a személyforgalmi sávokban nyílik lehetőség.

Alternatív, elkerülő útvonalként a főosztály Barcs közúti (a tehergépjárművek súlykorlátozása nélkül), valamint Berzence közúti határátkelőhelyet javasolja igénybe venni (itt a tehergépjárművekre 20 tonnás súlykorlátozás érvényes).

A másik ilyen lehetséges elkerülő útvonal az M70-es autóút Szlovéniába vezető szakasza, azonban ezen az útvonalon is átépítési munkálatok folynak, ezért itt is kisebb torlódásra lehet számítani. (Forrás: nit.hu)