Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.01.05

Horvát-magyar projektek indulnak Letenyén

Jelenleg három, horvát-magyar határon átnyúló Interreg pályázat is fut, mely pályázatokban Letenye mellett Ludbreg és Perlak horvát testvérvárosok is szervesen érintettek - mondta érdeklődésünkre Farkas Szilárd letenyei polgármester.
Nagyon jó kapcsolatot ápolunk a két horvát településekkel, gyakran találkoztunk az elmúlt években és osztottuk meg egymással projekt-ötleteinket, közös elképzeléseinket, melynek gyümölcse mára beérett.

 

letenye-farkas-szilard-polgarmester-2018.jpg

(A letenyei Mura-hídon, az újévi pezsgős koccintás során Farkas Szilárd letenyei polgármester adott át ajándékot Mario Moharicnak, a horvátországi Gorican polgármesterének)

 

Letenye esetében a pályázatok érintik az egyedutai művelődési ház kerékpáros pihenőhellyé alakítását is (Happy Bike projekt), egy közös, határmenti stratégia kidolgozását (DESCO-projekt), valamint az Andrássy–Szapáry kastély belső felújítása (ATTRACTOUR-projekt) is terítéken van, s a projekt egyik eleme a falkutatások már elkezdődtek az épületben.

Régóta vártunk már erre a beruházásra, hisz a huszonnegyedik órában vagyunk a felújítás terén az épület belső állapotát tekintve.
Mindhárom nyertes pályázat – melynek támogatási mértékei meghaladják a 300 millió Ft–ot - a város és a térség turizmusának előmozdítását szolgálják majd a jövőben - hallottuk Farkas Szilárdtól.