Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.08.05

Hétvégi nagyüzem a letenyei strandon - Videóval

Szombaton a Letenyei Strand és Termálfürdőben jártunk és örömmel tapasztaltuk, hogy rengetegen vették igénybe városunk strandját.
Szinte fullon volt mind a három medence és sokszor hallottunk külföldi szavakat is, főleg Horvátországból és Szlovéniából ruccantak át felüdülni vágyók Letenyére.
A belépők árain alig változtatott a képviselő-testület, a strandon és a kempingben rend és tisztaság volt a jellemző.
Ha valaki nem ismerné, néhány szó Letenye egyik turisztikai látnivalójáról.

 

letenye-strand-2017.jpg


A Szapáry-kastély ősparkjának öreg tölgyei és vérbükkjei alatt, az ózondús levegőt árasztó kastélypark mellett található a Letenyei Strand és Termálfürdő. A három hektárnyi zöldterületen a medencék mellett kemping, röplabda és strandfoci pálya is található.

Az 50 °C-os kálcium-magnézium-hidrogén-karbonátos termálvízre épült fel a 33 m x 20 m-es nagymedence, a kör alakú, UV szűrős napvitorlákkal, árnyékolókkal ellátott gyermekmedence, és a – szintén napvitorlákkal védett - ülő- és tanmedence. A nagymedence vize 28 °C-os, a gyermek - és a tanmedence 32, az ülőmedence pedig 34 °C-os vizet tartalmaz. A medencéket a legkorszerűbb eljárással fertőtlenítik, így nincs bőr- és szemkárosító hatás, valamint a víz lenyelése sem ártalmas a szervezetnek.

A Letenyei Strand és Termálfürdő valamint kemping árairól ITT TÁJÉKOZÓDHATNAK,