Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.18

Hétfőn szúnyogirtás lesz Letenyén

Ezúton értesítem a Tisztelt Lakosságot, hogy településünk területén földi kémiai úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
A kezelés pontos időpontja: 2021. június 21. (hétfő) napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2021. június 22-23. (kedd, szerda) napján, ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad - tájékoztatott csütörtökön Facebook oldalán Farkas Szilárd letenyei polgármester.

szunyog.jpg