Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.23

Helytörténeti délután a letenyei Andrássyban

A Letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola alsó tagozatos munkaközössége az Andrássy-napokhoz kapcsolódva április 18-án tartotta helytörténeti délutánját. A harmadik és negyedik évfolyamon tanulók először a fotókiállítás megnyitóján vettek részt.
Azt követően a negyedikesek a Fáma-házába látogattak el, ahol Ráczné Lánczok Zsuzsanna, a Letenyei Közéleti Egyesület vezetője kalauzolta a tanulókat a régi eszközök, tárgyak világába. Sokat mesélt a gyerekeknek iskolánk volt tanítójának, Keszei Sándorné, Irmus néni munkásságáról is. A harmadikosok az iskolai kiállítások megtekintése után a Fáklya Művelődési Házba látogattak el, ahol a Helytörténeti kiállítást tekintették meg. Az első és második osztályosok a kastély parkjában tettek sétát, közben Tóthné Hóbor Edit mesélt a tanulóknak a régen itt éltekről, a kastély és a park történetéről.
A program legfőbb célja az volt, hogy a gyerekek minél többet megtudjanak dédszüleik, nagyszüleik életéről, megismerjék a város kulturális örökségét, az itt élt emberek munkáját, iskolájuk névadójának városunkhoz való kötődését.

 

letenye-iskola-helytorteneti-delutan.jpg